SNMF: Medicul de familie – rol esential in managementul pacientului cu diabet zaharat

16/11/2020

SNMF: Medicul de familie – rol esential in managementul pacientului cu diabet zaharat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-medicul-de-familie-rol-esential-in-managementul-pacientului-cu-diabet-zaharat/

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) din Romania transmite un mesaj de sprijin in contextul Zilei Mondiale a Diabetului catre cei aproape doua milioane de romani care traiesc cu diabet zaharat in Romania si anunta demararea unui program online amplu de formare medicala continua care sa pregateasca medicul de familie in abordarea integrata si optima a diabetului zaharat si a complicatiilor asociate.

“Noi, medicii de familie suntem alaturi de pacientii cu diabet zaharat si familiile lor pentru a-i ajuta sa isi continue viata controland aceasta boala, sa previna si sa trateze complicatiile asociate deseori acesteia. Rolul medicului de familie este esential pentru un management corect al diabetului zaharat, noi fiind cei care prin recomandarile noastre sprijinim si indrumam pacientii cu diabet zaharat pentru a avea o viata mai buna”, a declarat dr. Dina Mergeani, presedintele SNMF, potrivit unui comunicat de presa.

Diabetul zaharat este o problema de sanatate publica de dimensiuni epidemice, la nivelul intregii lumi, iar Romania, din pacate, nu este o exceptie.

Statisticile arata ca 1 din 10 adulti din Romania are diabet zaharat de tip 2, in timp ce 20% din cazurile de diabet zaharat tip 2 din Romania nu au fost diagnosticate si prezinta un risc mai mare de complicatii (cardiovasculare, renale, oftalmologice).

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Piciorul diabetic

“Sprijinul pentru pacientii nostri se arata prin fapte, nu vorbe, asa incat, pentru a ne putea indeplini rolul la cele mai inalte standarde profesionale, este necesar ca noi insine sa evoluam constant prin intermediul unor programe de formare medicala continua. Anul acesta, SNMF, prin Grupul de Lucru Diabet, Nutritie Boli Metabolice, a demarat un amplu program online de formare medicala continua la care se pot inscrie medicii de familie care vor sa aprofundeze tematica diabetului zaharat asa cum recomanda ghidurile internationale: in cadrul unui continuum cardio-reno-metabolic”, a spus si dr. Daciana Toma, coordonator al Grupului de Lucru Diabet, Nutrite, Boli Metabolice din cadrul SNMF.

Potrivit comunicatului citat, SNMF mai transmite ca este alaturi de pacientii cu diabet zaharat din Romania si de familiile acestora, iar investitia in pregatirea continua a medicilor de familie este menita sa asigure ca pacientii romani primesc cele mai bune recomandari medicale, cu o abordare personalizata, pentru a preveni si trata aceasta boala si complicatiile asociate la un nivel inalt de expertiza profesionala.

Etichete: diabetul zaharat, managementul pacientului cu diabet zaharat, medicii de familie, snmf

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer