SNMF este ingrijorata de cresterea alarmanta a cazurilor de copii nevaccinati

22/09/2016

SNMF este ingrijorata de cresterea alarmanta a cazurilor de copii nevaccinati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-este-ingrijorata-de-cresterea-alarmanta-a-cazurilor-de-copii-nevaccinati/

snmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a luat act cu ingrijorare de comunicatul Ministerului Sanatatii privind moartea a 3 copii cu varsta sub un an din cauza rujeolei, boala prevenibila prin vaccinare.
Acest lucru a aparut in contextul scaderii acoperirii vaccinale, fenomen care se manifesta la nivel national, in special in judetele din care provin cele trei cazuri.

Din informatiile obtinute de la membrii sai, SNMF atrage atentia ca scaderea acoperirii vacinale pentru vaccinul rujeolos se datoreaza refuzului parintilor de a-si vaccina copiii, in conditiile in care nu au existat dificultati majore in aprovizionarea cu acest vaccin. Acest lucru determina expunerea micutilor la pericolul de a contacta boala, precum si la a dezvolta complicatii severe, care in cazul rujeolei se pot solda cu deces. Pericolul este cu atat mai mare pentru copii cu varsta sub un an, care nu sunt vaccinati conform schemei in vigoare si se pot imbolnavi doar daca intra in contact cu alti bolnavi si care astfel raspandesc boala. Decesul celor trei sugari evidentiaza in mod tragic pericolul pe care il reprezinta copii nevaccinati, daca un procent important de copii nu se vaccineaza la timp.

SNMF prin Grupul de vaccinologie atrage atentia ca rujeola este o boala care prezinta in medie o mortalitate de 1-2 decese la 1000 de imbolnaviri, decese care pot fi prevenite prin vaccinarea copiilor la varsta de un an si 5 ani, protejand astfel atat copii vaccinati, cat si pe cei care nu pot fi vaccinati.

Facem apel la familii sa inteleaga ca vaccinurile din Programul National de Vaccinare se adreseaza unor boli grave care pot fi mortale, sa verifice antecedentele vaccinale ale propriilor copii,iar in cazul in care acestea sunt incomplete, sa se prezinte la medicul de familie unde vaccinul rujeolos poate fi comandat si administrat.
Solicitam si Ministerului Sanatatii sa rezolve problema aprovizionarii cu vaccin hexavalent pentru a preintampina si aparitia altor boli grave in randul copiilor nevaccinati.

Biroul de presa al SNMF

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000