SNMF a luat act cu surprindere despre continutul raportului corpului de control al Prim-Ministrului

27/05/2016

SNMF a luat act cu surprindere despre continutul raportului corpului de control al Prim-Ministrului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-a-luat-act-cu-surprindere-despre-continutul-raportului-corpului-de-control-al-prim-ministrului/

snmfCa urmare a aparitiei in presa a unor concluzii desprinse din raportul corpului de control al Prim-ministrului, legat de existenta unor legaturi intre vaccinarea copiilor internati cu SHU si aparitia acestei patologii, Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) doreste sa faca urmatoarele precizari:

Vaccinarea este una dintre cele mai eficiente masuri de prevenire a bolilor, salvand anual de la moarte intre 2 si 3 milioane de persoane la nivel mondial.

SNMF a luat act cu surprindere despre continutul raportului corpului de control al Prim-ministrului transmis catre presa in data de 25.05.2016, in care sunt cuprinse afirmatii legate de antecedentele personale ale copiilor care au suferit de Sindrom hemolitic uremic (SHU). Aceste date au avut ca efect inducerea in opinia publica a unor suspiciuni legate de vaccinare, pornite de la afirmatii din raport, care nu au suport stiintific.

In acest raport se identifica probleme administrative, dar si cu caracter medical. In urma analizei expertilor societatii noastre consideram ca membrii corpului de control au emis sugestii cu caracter medical fara consultarea profesionistilor din domeniu.

Spre exemplu, sunt emise opinii legate de numarul de episoade ale unor afectiuni specifice acestor varste cu caracter individual, generalizand eronat opinia cum ca toti copii ar fi avut “o imunitate scazuta a organismului….” si sugerand ca acesti copii nu ar fi trebuit vaccinati, ceea nu corespunde recomandarilor expertilor in vaccinare.

SNMF saluta reactiile rapide ale Ministerului Sanatatii si ANMDM, dupa aparitiile din presa.

SNMF, prin Grupul de Vaccinologie, grup de lucru alcatuit din medici de familie experti in vaccinare, asigura corpul profesional precum si parintii ingrijorati ca vaccinarea reprezinta un beneficiu imens si nu o masura care sa dauneze  starii de sanatate a copiilor.

Vom pune in scurt timp la dispozitia publicului un punct de vedere extins asupra raportului Corpului de Control.

Biroul de presa al SNMF

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Otilia Petrila says:

    Pt ca oficiali “bâjbâie”si nu sunt in stare sa lămurească problema cu sindromul hemolitic emit tot felul de Inepții!Mai corect ar fi sa recunoască ca nu pot da o explicație plauzibila si sa sea un comunicat doar cand sunt siguri de ce spun!Ma bucur ca profesioniști au luat atitudine!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown