Stiri medicale

SMURD va beneficia de un nou elicopter de tip EC135

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Incepand cu luna septmebrie a a acestui an, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) va avea in dotare  un nou elicopter. Acesta va fi alocat Bazei aeriene de Salvare de la Craiova sau celei din Constanta, urmand a se lua o decizie finala pana la livrarea acestuia.

In acest fel, pana la finalul acestui an, vor fi operationale cinci baze aeriene de salvare la Bucuresti, Tg. Mures, Arad, Iasi, Craiova/Constanta.Sistemul de salvare aeriana SMURD va beneficia de un nou elicopter de tip EC135, pentru interventiile aeriene de urgenta. Acesta va fi directionat catre baza Iasi. Ministerul Sanatatii are un contract-cadru semnat pe 4 ani, care prevede achizitionarea a 6 elicoptere pentru asigurarea serviciilor de urgenta. Contractul se afla in derulare, anul trecut achizitionandu-se un elicopter care a fost localizat pentru interventiile din regiunea vest. Astazi, vom livra un alt elicopter la Iasi, reusind astfel sa inlocuim elicopterul pe care MAI l-a asigurat pana in prezent in aceasta zona. In luna septembrie vom beneficia de un nou aparat de zbor. In anul 2012, elicopterele SMURD au realizat peste 950 interventii si transferuri de pacienti, efectuand 1832 ore de zbor ”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii .Costul unui elicopter EC135 a fost de aproximativ 5.300.000 Euro, fondurile fiind asigurate din bugetul de stat.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.