Situatie dificila pentru locuitorii mai multor comune din Botosani | Fara medici de familie in plina epidemie

02/04/2020

Situatie dificila pentru locuitorii mai multor comune din Botosani | Fara medici de familie in plina epidemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/situatie-dificila-pentru-locuitorii-mai-multor-comune-din-botosani-fara-medici-de-familie-in-plina-epidemie/

Locuitorii din mai multe comune din judetul Botosani nu au medic de familie, iar pentru ei epidemia de coronavirus reprezinta o amenintare constanta, relateaza Agerpres.

Potrivit directorului Casei de Asigurari de Sanatate Botosani, Carmen Nicolau, sase unitati administrativ-teritoriale nu au propriile cabinete de medicina de familie.

Potrivit sursei citate, medicii de familie sustin ca abia fac fata volumului mare de activitate de la cabinetele din comunele pe care le deservesc in baza contractelor incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate, iar posibilitatile de a se deplasa in satele vecine sunt foarte mici.

“Din discutiile pe care le-am avut cu colegii mei, toti au spus ca e greu acum sa preiei un sat, o zona necunoscuta, pentru ca nu stii cine sunt pacientii. Pacientii inca mint. Ei declara ca nu au fost in strainatate, dar uita sa spuna ca au fost la spital la Suceava”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Botosani, Didi Mosnegutu, conform Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Primarul unei comune de aici spune ca a facut demersuri repetate pentru gasirea unui medic care sa asigure servicii pentru localnici.

El se plange nu doar ca nu are cine sa asigure consultatii de urgenta pentru locuitorii comunei, ci si de faptul ca nu exista un medic care sa emita un certificat de deces, atunci cand este cazul sau o reteta pentru pacientii care au deja un diagnostic si au nevoie de tratament continuu.

Etichete: cabinete medicina familie botosani, medici de familie botosani, retete pacienti cronici, colegiul medicilor botosani

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: