Situatia epidemiologica in UE este alarmanta | Varianta dominanta a SARS-CoV-2 este cea britanica

25/03/2021

Situatia epidemiologica in UE este alarmanta | Varianta dominanta a SARS-CoV-2 este cea britanica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/situatia-epidemiologica-in-ue-este-alarmanta-varianta-dominanta-a-sars-cov-2-este-cea-britanica/

Comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides, a semnalat ca situatia epidemiologica se mentine alarmanta in multe state membre ale UE, mai ales din cauza noilor variante ale coronavirusului. Ea a mai precizat ca sunt de asteptat noi cresteri ale numarului contaminarilor si spitalizarilor in saptamanile urmatoare, potrivit agentiei EFE.

”Incepem sa vedem circumstante preocupante, evidentiate prin cresterea numarului cazurilor in 19 state membre, al spitalizarilor in 15 si deceselor in opt” state, a declarat Kyriakides, citata si de Agerpres.

”Aceasta conduce la o preocupare privind un al treilea val daca situatia continua sa se deterioreze. Prin urmare, ne putem astepta ca numarul cazurilor si al spitalizarilor sa creasca mai mult in saptamanile urmatoare si ca mortalitatea, care s-a mentinut stabila, sa inregistreze o usoara crestere”, a mai adaugat comisarul european.

Varianta coronavirusului SARS-CoV-2 dominanta la ora actuala este cea britanica, aceasta fiind prezenta in 25 de state ale UE. In unele tari a fost descoperita in pana la 80% din mostrele genomice secventiate. Tulpinile sud-africana si braziliana au fost detectate in 18 si, respectiv, noua state din UE, cea braziliana fiind legata in special de calatorii.

Etichete: pandemie coronavirus europa, varianta britanica sars-cov-2, stella kyriakides

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela