“Sistemul national de verificare a medicamentelor este functional”

07/02/2019

“Sistemul national de verificare a medicamentelor este functional”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sistemul-national-de-verificare-a-medicamentelor-este-functional/

Sistemul national de verificare a medicamentelor este functional si va fi operational incepand de sambata noapte, a anuntat Laurentiu Mihai, managerul Organizatiei de Serializare a Medicamentelor din Romania.

“Sistemul national de verificare a medicamentelor este functional si in noaptea de sambata va intra in functiune. Aceste sistem este unic in lume, atat prin complexitate si faptul ca acopera 28 de tari din Uniunea Europeana si spatiul economic european, dar este unic in primul rand prin aceea ca este finantat de producatori si gestionat de asociatii private non guvernamentale care strang actorii principali din sistemul farmaceutic: producatori, distribuitori, farmacisti. Scopul acestui sistem este intarirea securitatii lantului legal al medicamentului, astfel incat la pacienti sa ajunga medicamente sigure, nefalsificate. “, a declarat Laurentiu Mihai, potrivit Agerpres.

Continut educational:

El a mai precizat ca medicamentele aflate deja in lantul farmaceutic vor continua sa fie vandute pana la expirarea acestora, iar Octavian Alexandrescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, spune ca falsificarea medicamentelor reprezinta o problema majora a Uniunii Europene.

Reamintim ca, potrivit unei directive europene, incepand cu data de 9 februarie 2019, medicamentele pe baza de prescriptie medicala, cu unele exceptii, pot fi puse in circulatie doar daca prezinta elementele de siguranta.

Citeste si: Modificari in vanzarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala


Etichete: medicamente, medicamente pe baza de prescriptie,
farmacie

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou