Modificari in vanzarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala

06/02/2019

Modificari in vanzarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificari-in-vanzarea-de-medicamente-pe-baza-de-prescriptie-medicala/

Noul regulament al Comisiei Europene reglementeaza un sistem prin care identificarea si autentificarea medicamentelor este data de o verificare a tuturor medicamentelor care prezinta elementele de siguranta, procedeu completat si de verificarea la distribuitorii angro a unor medicamente care prezinta risc crescut de falsificare.

Masurile acestei directive europene se aplica si in Romania, astfel ca, incepand cu data de 9 februarie 2019, medicamentele pe baza de prescriptie medicala, cu putine exceptii, pot fi puse in circulatie doar daca prezinta elementele de siguranta.

Aceste elemente noi de siguranta constau intr-un identificator unic pentru verificarea autenticitatii medicamentului si identificarea fiecarui ambalaj individual si un dispozitiv de protectie impotriva modificarilor ilicite.

Continut educational:

Verificarea autenticitatii unui identificator unic se realizeaza prin scanarea codului de bare si verficarea acestuia prin platforma Sistemului National de Verificare a Medicamentelor (SNVM).

Regulamentul european are drept scop reducea riscul de comercializare pe piata UE a unor medicamente falsificate. Acesta este valabil doar pentru medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala si, cu putine exceptii, nu se aplica in cazul celor ce se elibereaza fara prescriptie.

1 Comentarii

  1. szocs kolcze elisabeta med fam pens says:

    este corect!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Congresul National de Cardiologie, un eveniment de top pentru lumea medicala

Deficit enorm de asistenti medical in medicina dentara

Ministerul Sanatatii va cumpara aparate de radioterapie

Bucuresti: S-au repartizat primele locuinte de serviciu destinate cadrelor medicale

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP