Modificari in vanzarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala

06/02/2019
Modificari in vanzarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala

Modificari in vanzarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificari-in-vanzarea-de-medicamente-pe-baza-de-prescriptie-medicala/

Noul regulament al Comisiei Europene reglementeaza un sistem prin care identificarea si autentificarea medicamentelor este data de o verificare a tuturor medicamentelor care prezinta elementele de siguranta, procedeu completat si de verificarea la distribuitorii angro a unor medicamente care prezinta risc crescut de falsificare.

Masurile acestei directive europene se aplica si in Romania, astfel ca, incepand cu data de 9 februarie 2019, medicamentele pe baza de prescriptie medicala, cu putine exceptii, pot fi puse in circulatie doar daca prezinta elementele de siguranta.

Aceste elemente noi de siguranta constau intr-un identificator unic pentru verificarea autenticitatii medicamentului si identificarea fiecarui ambalaj individual si un dispozitiv de protectie impotriva modificarilor ilicite.

Continut educational:

Verificarea autenticitatii unui identificator unic se realizeaza prin scanarea codului de bare si verficarea acestuia prin platforma Sistemului National de Verificare a Medicamentelor (SNVM).

Regulamentul european are drept scop reducea riscul de comercializare pe piata UE a unor medicamente falsificate. Acesta este valabil doar pentru medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala si, cu putine exceptii, nu se aplica in cazul celor ce se elibereaza fara prescriptie.

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. szocs kolcze elisabeta med fam pens says:

    este corect!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: