Sindromul Zinner – o malformatie rara operata de medicii de la Spitalul Judetean Mures

09/08/2021
Sindromul Zinner – o malformatie rara operata de medicii de la Spitalul Judetean Mures

Sindromul Zinner – o malformatie rara operata de medicii de la Spitalul Judetean Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindromul-zinner-malformatie-rara-operata-de-medicii-din-mures/

Interventie medicala in premiera in cazul unei malformatii congenitale extrem de rara, denumita Sindromul Zinner, despre care exista foarte putine date in literatura de specialitate. Operatia a fost efectuata de medicii romani de la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judetean (SCJ) Mures.

Pacientul este un tanar in varsta de 27 de ani, cu o malformatie congenitala multipla, extrem de rara (0,02%), denumita Sindrom Zinner (lipsa unui rinichi, chist de vezicula seminala si obstructie de canal deferent), asociata in cazul de fata cu o localizare in pelvis a testiculului si un diverticul imens al vezicii urinare, care ii provocau multiple disfunctii, soldate, in final, cu retentie completa de urina.

“Operatia de excizie a organelor dezvoltate anormal si de reconstructie a vezicii urinare a fost pe cat de provocatoare, deoarece exista foarte putine cazuri descrise in literatura, pe atat de complexa si frumoasa, presarata cu multe etape de ‘improvizatie’ si ‘inspiratie de moment’.”, au precizat reprezentantii unitatii medicale.

Potrivit sursei citate, pe langa avantajele legate de trauma chirugicala minina si recuperare rapida a pacientului, in chirurgia laparoscopica, calitatea actului medical, fidelitatea imaginii si finetea tehnicilor in spatii extrem de mici, sunt net superioare chirurgiei clasice deschise.

Medicii care au realizat interventia spun ca acesta este un caz pe care il poti numi “once in a life time“.

Etichete: sindromul zinner, zinner syndrome, malformatie congenitala rara, spitalul clinic judetean mures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: