Sindromul Burnout a fost recunoscut de OMS drept o afectiune medicala

28/05/2019

Sindromul Burnout a fost recunoscut de OMS drept o afectiune medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindromul-burnout-a-fost-recunoscut-de-oms-drept-o-afectiune-medicala/

Sindromul Burnout a fost introdus in Clasificarea Internationala a Bolilor (ICD) de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Decizia a fost adoptata in cadrul Adunarii Mondiale a Sanatatii de la Geneva.

In actualizarea ICD, OMS defineste Sindromul Burnout ca un sindrom aparut ca rezultat al stresului cronic la locul de munca, care nu a fost gestionat cu succes, potrivit site-ului www.straitstimes.com

Astfel, specialistii in sanatate publica au concluzionat ca Sindromul Burnout poate fi caracterizat ca avand trei etape: – epuizare energetica; sentimente de negativism / cinism legate de locul de munca; reducerea eficacitatii profesionale.

Noua Clasificarea Internationala a Bolilor a fost aprobata la finalul saptamanii trecute si va intra in vigoare din ianuarie 2022.

“Este prima data cand Sindromul Burnout a fost inclus in clasificare, a declarat Tarik Jasarevic”, purtatorul de cuvant al OMS, citat de www.straitstimes.com

Continut educational:

Clasificarea Internationala a Bolilor (ICD) este un catalog utilizat la scara mondiala ca referinta pentru diagnostic.

In septembrie 2017, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a prezentat un studiu prin care a fost masurat nivelul de stres profesional in randul medicilor din Capitala. Potrivit rezultatelor, 55% dintre medici sufera de stres personal, 52% de stres profesional, 36 % de stres legat de interactiunea cu pacientul, iar 24% sufera de toate cele trei tipuri.

Etichete: Sindromul Burnout, Burnout medici, simptome Burnout, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: