Sindicalistii din Sanatate sunt nemultumiti! Se anunta un protest cu 10.000 de oameni

29/09/2017

Sindicalistii din Sanatate sunt nemultumiti! Se anunta un protest cu 10.000 de oameni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicalistii-din-sanatate-sunt-nemultumiti-se-anunta-un-protest-cu-10-000-de-oameni/

Federatia Solidaritatea Sanitara a continuat si vineri protestele in fata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii unde s-a alaturat protestelor si reprezentantul EUROFEDOP, Secretar General Bert Van Caelenberg.

“Am continuat pichetarile, dar din pacate astazi nu am gasit disponibilitate nici la domnul ministru al Sanatatii si nici in cealalta parte, la Ministerul Muncii, pentru continuarea discutiilor. Noi mergem inainte. Miercuri vom fi in Piata Victoriei. Cel mai probabil in jurul orei 11:00 va incepe mitingul in fata Guvernului, unde vor veni cu autocare si reprezentanti din tara. (…) Conform organizatorului, Cartel Alfa, la care noi suntem afiliati, ar putea protesta undeva la 10.000 de oameni”, a declarat vineri vicepresedintele Solidaritatea Sanitara, Gabriel Predica, citat de Curentul.info.

“Motivul protestelor il constituie nemultumirea profunda a membrilor de sindicat fata de prevederile legii 153/2017 (privind salarizarea personalului platit din fonduri publice n.r.) si de intentia Guvernului de a modifica statutul legal al salariului de baza, acestea determinand scaderi masive ale veniturilor majoritatii angajatilor din sanatate, estimate la circa 60%, incepand cu 1 ianuarie 2018”, scrie intr-un comunicat al Federatiei Solidaritatea Sanitara.

Principalele revendicari ale Federatiei “Solidaritatea Sanitara”, pot fi citite AICI.

De asemenea, vineri, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca nu vor exista scaderi salariale in domeniul medical si a anuntat ca se va intalni din nou, saptamana viitoare, cu reprezentantii sindicatelor din sanatate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: