Stiri medicale

Simpozionului International de Osteoporoza

Data ultimei actualizari: 24/10/2014

dezbaterecoca2014Vineri, 24 octombrie 2014, incepand cu orele 13:00, Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Muscheloscheletice (SROBMS) organizeaza Al III-lea Simpozion International de Osteoporoza, eveniment gazduit de Crowne Plaza Bucuresti.

Prevalenta osteoporozei in Romania la femei si barbati peste 50 ani este de 20,5% si respectiv 6,2%.

“Osteoporoza este considerata de Organizatia Mondiala a Sanatatii boala de sanatate publica, prin frecventa, morbiditate (1 milion de barbati si femei peste 50 de ani au osteoporoza in Romania) si costuri. Romania indeplineste partial criteriile, mai ales ca are de multa vreme un program national finantat de stat, dar de mici dimensiuni. In acelasi timp, Romania are instrumentele necesare (praguri de investigare, diagnostic si tratament bazate pe FRAX) pentru a dezvolta un program de amploare (nu neaparat cu finantare sensibil mai mare!) bazat pe studii de cost-eficienta; acest demers necesita introducerea FRAX-ului in ghidul de osteoporoza si obligativitatea acestuia”, a declarat Conf. dr. Daniel Grigorie, presedintele Societatii Romane de Osteoporoza (SROBMS).

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.