Simpozion omagial dedicat prof. dr. Gheorghe Marinescu

25/02/2013

Simpozion omagial dedicat prof. dr. Gheorghe Marinescu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simpozion-omagial-dedicat-prof-dr-gheorghe-marinescu/

Simpozion omagial dedicat prof. dr. Gheorghe MarinescuProf. Dr. Gheorghe Marinescu, fondatorul Scolii Romanesti de Neurologie va fi omagiat marti, 26 februarie 2013, in cadrul unui simpozion care celebreaza 150 de ani de la nasterea sa.

Manifestarea stiintifica, simbolic intitulata “150 de ani de la nasterea prof. dr. Gheorghe Marinescu, creatorul scolii romanesti de neurologie”, este organizata de Societatea de Neurologie din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti (UMF) si se va desfasura in incinta UMF Bucuresti, Sala de Consiliu, incepand cu ora 14.00.

La simpozion sunt asteptati atat profesionisti din domeniul medical, precum acad. dr. Ioanel Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, prof. dr. Alexandru Serbanescu, Presedinte de Onoare al Societatii de Neurologie din Romania, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania, cat si studenti ai facultatii de medicina si lideri de opinie ai institutiilor reprezentative pentru medicina din Romania.

Tematica abordata in cadrul simpozionului omagial “150 de ani de la nasterea Profesorului Gheorghe Marinescu, creatorul scolii romanesti de neurologie” va trata aspecte legate de biografia si opera stiintifica, medicala, didactica si sociala a prof. dr. Gh. Marinescu si va aduce in discutie descoperirile stiintifice din domeniul neurologiei, care poarta semnatura prof. dr. Gheorghe Marinescu. “Este bine sa intelegem ca peste timp, o personalitate precum Gh. Marinescu reprezinta un model viu si foarte actual intr-o perioada cand se resimte cu acuitate nevoia de modele de referinta pentru noi cei de astazi si pentru neurologii de maine”, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

Prof. dr. Gheorghe Marinescu a fost printre primii medici din lume care a aplicat in domeniul neurologiei metode histochimice si electrofiziologice in cercetarea stiintifica si este autorul primului tratat stiintific de neurologie din lume. 

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Spitalul Militar face angajari fara concurs pentru 53 de posturi

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?