Stiri medicale

Simpozion omagial dedicat prof. dr. Gheorghe Marinescu

Data ultimei actualizari: 13/03/2013

Simpozion omagial dedicat prof. dr. Gheorghe MarinescuProf. Dr. Gheorghe Marinescu, fondatorul Scolii Romanesti de Neurologie va fi omagiat marti, 26 februarie 2013, in cadrul unui simpozion care celebreaza 150 de ani de la nasterea sa.

Manifestarea stiintifica, simbolic intitulata “150 de ani de la nasterea prof. dr. Gheorghe Marinescu, creatorul scolii romanesti de neurologie”, este organizata de Societatea de Neurologie din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti (UMF) si se va desfasura in incinta UMF Bucuresti, Sala de Consiliu, incepand cu ora 14.00.

La simpozion sunt asteptati atat profesionisti din domeniul medical, precum acad. dr. Ioanel Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, prof. dr. Alexandru Serbanescu, Presedinte de Onoare al Societatii de Neurologie din Romania, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania, cat si studenti ai facultatii de medicina si lideri de opinie ai institutiilor reprezentative pentru medicina din Romania.

Tematica abordata in cadrul simpozionului omagial “150 de ani de la nasterea Profesorului Gheorghe Marinescu, creatorul scolii romanesti de neurologie” va trata aspecte legate de biografia si opera stiintifica, medicala, didactica si sociala a prof. dr. Gh. Marinescu si va aduce in discutie descoperirile stiintifice din domeniul neurologiei, care poarta semnatura prof. dr. Gheorghe Marinescu. “Este bine sa intelegem ca peste timp, o personalitate precum Gh. Marinescu reprezinta un model viu si foarte actual intr-o perioada cand se resimte cu acuitate nevoia de modele de referinta pentru noi cei de astazi si pentru neurologii de maine”, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

Prof. dr. Gheorghe Marinescu a fost printre primii medici din lume care a aplicat in domeniul neurologiei metode histochimice si electrofiziologice in cercetarea stiintifica si este autorul primului tratat stiintific de neurologie din lume. 

Autor: Elena Gherasim
Elena Gherasim

Elena Gherasim este absolventa a Facultatii de Litere, Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii si masteranda in cadrul programului Productie Multimedia si Audio Video, Universitatea Bucuresti. Este online marketing specialist al portalului FormareMedicala.ro si are experienta in redactarea de articole pe subiecte de sanatate si lifestyle.

Comentariile sunt inchise.