Sibiu | Unele cadre medicale inca locuiesc la hotel, de teama sa nu isi imbolnaveasca familiile

24/02/2021
Sibiu | Unele cadre medicale inca locuiesc la hotel, de teama sa nu isi imbolnaveasca familiile

Sibiu | Unele cadre medicale inca locuiesc la hotel, de teama sa nu isi imbolnaveasca familiile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sibiu-unele-cadre-medicale-inca-locuiesc-la-hotel-de-teama-sa-nu-isi-imbolnaveasca-familiile/

Unii angajati din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu nu s-au intors la domiciliile lor si prefera sa locuiasca in continuare la hotel, de teama sa nu-i imbolnaveasca cu Covid-19 pe cei de acasa, in special pe cei varstnici.

“Mai exista aceasta facilitate (cazarea la hotel sau pensiune n.r.), mai exista angajati care beneficiaza, in special angajatii care sunt fie contacte epidemiologice cu copiii mici, care nu au simptomatologie, fie contacte epidemiologice cu persoane in varsta care inca nu s-au vaccinat sau refuza sa se vaccineze din motive variate”, a precizat medicul Calin Cipaian, directorul medical al unitatii citat de Agerpres.

Cu toate ca este primul medic din judet vaccinat impotriva SARS-CoV-2 inca de la finalul lui 2020, directorul medical al SCJU Sibiu, Calin Cipaian, afirma ca alegerea in aceasta perioada a unui alt loc, nu a propriei locuinte, este cea mai indicata mai ales daca acasa exista persoane in varsta, care inca nu au fost imunizate cu cele doua doze de vaccin.

Potrivit acestuia, un angajat din spital care interactioneaza cu pacientii cu COVID-19, chiar daca este vaccinat si poarta echipament de protectie, poate fi un vector de transmitere a bolii.

Directorul medical de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu spune ca sansele de infectare sunt mai mari acolo unde o persoana renunta la masca, iar cele mai multe infectari nu au fost la serviciu, in spital, ci spre exemplu, la cumparaturi.

“Infectarea nu are loc in mediul spitalicesc de cele mai multe ori. Infectarea apare acolo unde iti dai garda jos si iti dai jos masca. Va spun unde este riscul: te duci sa iti faci cumparaturile, nu esti atent, nu te dezinfectezi bine pe maini, vii acasa, ii aduci painea, cele necesare batranului”, a mai subliniat medicul Calin Cipaian potrivit sursei citate.

Medicul sibian recomanda tuturor sa poarte masca, chiar daca sunt vaccinati. De asemenea, medicul Calin Cipaian spune ca masca nu trebuie data jos nici la munte, unde multi turisti merg sa schieze.

Etichete: medici la hotel, masuri de preventie coronavirus, cadre medicale spital judetean sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: