Sibiu: Niciun cabinet medical scolar in mediul rural

04/02/2019
Sibiu: Niciun cabinet medical scolar in mediul rural

Sibiu: Niciun cabinet medical scolar in mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sibiu-niciun-cabinet-medical-scolar-in-mediul-rural/

Prescolarii si elevii din judetul Sibiu, care invata in mediul rural, nu au niciun cabinet medical in gradinite sau in scoli, acestia fiind consultati de medicii de familie din acele comune si sate sau din localitatile cele mai apropiate, potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Sibiu, relateaza Agerpres.

“In mediul rural nu exista cabinete de medicina si dentare scolare, asistenta medicala fiind asigurata de catre medicii de familie din localitatile respective sau din localitati apropiate”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, Kristina Gaal conform sursei mentionate.

In orasele mici din judetul Sibiu exista o criza de cabinete si medici scolari. In tot judetul lucreaza doar 13 medici scolari si ar mai fi nevoie de inca 41.Criza este si in randul asistentelor scolare, deficitul fiind de 115 posturi.

De asemenea, personalul medical scolar este insuficient si in municipiul Sibiu, pentru ca nici aici nu exista medic scolar in fiecare unitate de invatamant.

Continut educational:

“Sunt mai multe unitati arondate unui medic, cel putin in Sibiu asa este. In municipiul Sibiu avem 9 medici si 30 de asistente pe toate unitatile de invatamant. (…) Ar mai trebui, pe total judet, 41 de doctori scolari. In mediul rural, asistenta medicala este asigurata de medicii de familie. La Agnita este medic de familie, care are contract cu primaria. La Agnita sunt si doua asistente medicale. Ar mai fi nevoie de 115 asistente medicale, acum avem 43”, a declarat medicul de igiena Rodica Mihaila, de la DSP Sibiu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, criza de medici si asistente scolare din judet se datoreaza faptului ca nu se scot posturi la concurs si ca angajarea si plata acestor medici revine in sarcina primariilor.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: