Sesiuni de interes general, participare masiva si impresii bune. S-a dat start Conferintei Nationale de Medicina Familiei

26/03/2015

Sesiuni de interes general, participare masiva si impresii bune. S-a dat start Conferintei Nationale de Medicina Familiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sesiuni-de-interes-general-participare-masiva-si-impresii-bune-s-a-dat-start-conferintei-nationale-de-medicina-familiei/

conf3Conferinta Nationala de Medicina Familiei a debutat miercuri, 25 martie, cu ateliere, sesiuni si prezentari de actualitate din medicina de familie si nu numai.

 Sute de participanti

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov (AMFB) organizeaza in perioada 25 – 28 martie 2015, sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), a XI-a editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”. 

Inca din prima zi a acestui eveniment, sute de medici au participat la lucrari si seminarii precum ” De la diabet la boala cronica de rinichi”, “Riscul cardiometabolic” sau “Sanatatea barbatului si disfunctiile sexuale ale acestuia”.

Presedintele CMR: “Visul meu este ca medicul sa nu isi schimbe comportamentul”

Feedback-ul a fost unul pozitiv din partea medicilor participanti, iar la finalul zilei de miercuri, prima zi a conferintei, la momentul deschiderii oficiale, au fost prezenti si Dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR si Dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Santatii, care au vorbit despre importanta medicului in societatea romaneasca, si mai ales, de importanta medicului de familie in sistemul de sanatate din Romania.

“Visul meu este ca medicul sa nu isi schimbe comportamentul, pentru ca sunt un traditionalist. Medicul sa apartina acestei profesii si sa respecte norma etica, care este deasupra normei legale. Stiu ca in aceasta epoca, incet, incet, mai ales decidentii si societatea, vor sa transforme medicul intr-un simplu prestator de servicii medicale. Marea Britanie a avut chiar accente care depaseau limitele normalului, dar daca medicii tin intradevar la maretia, nucleul mitic si mistic al profesiei medicale, ei vor castiga”, a declarat pentru Formare Medicala, Dr. Vasile Astarastoie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

 Vicepresedintele SNMF: “Chiar daca uneori nu gasim parteneri de dialog, noi tot vrem”

Si organizatorii conferintei au considerat ca prima zi a evenimentului a fost una reusita.

“Concluziile acestei zile sunt ca inima trebuie protejata, ca trebuie sa avem grija de pacientii nostri diabetici, ca este foarte important sa verificam si sa avem grija de sanatatea barbatului, pentru ca am avut si o sesiune legata de andropauza, de problemele cu care se confrunta si de felul in care comunica cu medicul de familie. Sunt niste probleme pe care oamenii le considera rusinoase si nu le impart nici macar cu medicii, dar trebuie sa invete ca aici este loc de comunicare. La finalul zilei, cand am avut si deschiderea oficiala, a fost prezent si presedintele Colegiului Medicilor din Romania, dar si secretarul de stat Dorel Sandesc si  am inteles ca dialogul este intotdeauna solutia. Poate ca nu asa gasim mereu solutiile potrivite, dar macar inseamna un mod de pornire. Ramanem fideli. Chiar daca uneori nu gasim parteneri de dialog, noi tot vrem, a afirmat Dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

 Director stiintific al Conferintei europene WONCA: “Am vazut ca exista un interes crescut pentru acest eveniment”

Un moment special al conferintei de anul acesta, pentru ca este vorba de un eveniment cu participare internationala, este si prezenta director stiintific al Conferintei europene WONCA – Istambul 2015, Dr. Arzu Uzuner, care a vorbit medicilor romani, printre altele, despre asemanarile sistemelor de medicina primara din cele doua tari, Turcia si Romania.

“Cred ca avem o serie de silimaritati intre cele doua sisteme de medicina primara, din Romania si Turcia. La aceasta conferinta am vazut ca au participat multi oameni chiar din prima zi. Am vazut ca exista un interes crescut pentru acest eveniment si m-am bucurat. Inseamna ca exista interes in general pentru medicina primara”, a declarat exclusiv pentru Formare Medicala, Dr. Arzun Uzuner.

 A doua zi a conferintei, joi, 26 martie, s-a derulat cel putin la fel de interesant, cu sesiuni ale Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, ale Grupului de Cardiologie si Diabet Zaharat, sau a celui de Pediatrie.

 

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: