Seringa, inlocuita cu un plasture?

17/09/2015

Seringa, inlocuita cu un plasture?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seringa-inlocuita-cu-un-plasture/

vaccin-dozeSeringa ar putea sa dispara in viitor. Un plasture ar putea sa-i ia locul pentru administrarea medicamentele, intr-un mod nedureros.

Aceasta idee, de a renunta la seringa, se vehiculeaza inca din anii 90, dar de data aceasta un grup de la o universitate japoneza a gasit o metoda de a demonstra ca… plasturii sunt chiar mai buni pentru administrarea unor vaccinuri, spre exemplu.

Dar, daca de seringa am putea scapa in curand, de ace nu. Plasturele gandit de savantii saponezi ar avea mini-ace, dar chiar si asa, administrarea tratamentelor nu ar fi una dureroasa. Plasturele minune a fost deja testat cu succes in Japonia pentru administrarea unui vaccin anti-gripal.

Mini-acele de pe suprafata plasturelui sunt foarte mici si abia strapung primele straturi ale pielii, iar apoi se vor dizolva in vaccinul pe care il administreaza.

Tot acest proces este nedureros si nu cauzeaza sangerari, precizeaza inventatorii.

Aceasta metoda mai trebuie sa treca niste teste pana cand va deveni functionala si autorizata de-a dreptul.

Unul dintre acestea va fi cel privind administrarea, prin plasture,a unor medicamente care azi se administreaza sub forma de pastile, cu efecte adverse asupra stomacului si ficatului.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: