Sentinte in procesul medicilor si farmacistilor implicati in dosarul retetelor false

08/12/2020
Sentinte in procesul medicilor si farmacistilor implicati in dosarul retetelor false

Sentinte in procesul medicilor si farmacistilor implicati in dosarul retetelor false

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sentinte-in-procesul-medicilor-si-farmacistilor-implicati-in-dosarul-retetelor-false/

Tribunalul Bucuresti a decis pedepse cu suspendare sau achitari in dosarul medicilor si farmacistilor trimisi in judecata pentru falsificarea a mii de retete medicale compensate.

Dosarul a fost trimis de procurori la Tribunalul Bucuresti in decembrie 2012, fiind finalizat in prima instanta de judecatori dupa opt ani de proces.

Dintre cei 34 de inculpati deferiti justitiei, sapte medici si farmacisti au fost condamnati la cate trei ani inchisoare cu suspendare si efectuarea a 120 de zile munca in folosul comunitatii, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si uz de fals, insa au fost achitati pentru dare de mita si spalarea banilor, relateaza Agerpres.

Restul inculpatilor au fost achitati sau a fost incetat procesul penal impotriva lor deoarece faptele s-au prescris, unii dintre ei primind doar amenzi administrative.

De asemenea, judecatorii au respins actiunea civila formulata de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti si Ministerul Sanatatii, deoarece prejudiciul a fost achitat de partea responsabila pe parte civila.

Toate sechestrele puse pe bunurile inculpatilor au fost ridicate de instanta.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, mai noteaza sursa citata.

Medicii si farmacistii din acest dosar sunt acuzati ca au falsificat 4.000 de retete medicale, prejudiciul produs Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti fiind de 1,6 milioane lei. Pe unele dintre retete figurau si numele unor persoane decedate.

Potrivit procurorilor, medicii acuzati in dosar prescriau tratamente pe numele unor pacienti care nu fusesera consultati, apoi le trimiteau unor farmacisti, care falsificau semnaturile beneficiarilor si le decontau la CASMB.

Etichete:  retete falsificate, dosar retete false, decontare retete medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: