Senat: Personalul sanitar, angajat pe perioada starii de urgenta, poate opta pentru contract pe perioada nedeterminata

23/04/2020

Senat: Personalul sanitar, angajat pe perioada starii de urgenta, poate opta pentru contract pe perioada nedeterminata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senat-personalul-sanitar-angajat-pe-perioada-starii-de-urgenta-poate-opta-pentru-contract-pe-perioada-nedeterminata/

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de joi, o hotarare prin care personalul angajat in perioada starii de urgenta in sistemul sanitar si care a asigurat asistenta medicala a pacientilor cu CoVID-19, poate opta pentru un contract de munca pe perioada nedeterminata dupa incheierea starii de urgenta.

OUG 40/2020 privind intarirea capacitatii administrative a sistemului sanitar prevede ca perioada de rezidentiat pentru medicii din ultimul an, care nu pot sustine in acest moment examenul de specialist, a fost prelungita pana la data de 31 octombrie, relateaza Agerpres.

“Prin derogare de la prevederile legale in vigoare, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sanatatii si unitatilor aflate in subordinea, coordonarea si sub autoritatea ministerului, inclusiv functiile publice de executie si conducere, pot fi ocupate de catre personal contractual fara organizarea concursului, in mod direct, prin numirea de catre ordonatorul de credite, cu stabilirea drepturilor salariale pentru functia temporara. Raporturile juridice incheiate inceteaza de drept la 45 de zile de la incetarea situatiei de urgenta”, se arata in actul normativ.

OUG 40/2020 a primit raport de admitere cu un amendament in Comisia de sanatate, raport insusit joi de plen.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

“In cazul personalului medical, angajat in perioada starii de urgenta in unitatile sanitare pe sectiile desemnate sa asigure asistenta medicala a pacientilor cu COVID-19, la incetarea contractului individual de munca incheiat pe perioada determinata, unitatea medicala va incheia contracte de munca pe durata nedeterminata. Contractul individual de munca este incheiat inainte de implinirea termenului de 45 de zile, la exprimarea acordului din partea angajatului in cauza”, prevede amendamentul, conform sursei citate.

Ordonanta va fi dezbatuta si de Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

Etichete: personal sanitar cu contract de munca, angajari cadre medicale, contract de munca personal medical, angajari sistemul sanitar

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Blanaru says:

    Bună ziua!sunt angajată pe perioada determinata,doresc să stiu daca pot rămâne în sistem după expirarea contractului

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Multumiri pentru cadrele medicale scolare din Oradea: Au lucrat non-stop, in trei schimburi

De Ziua Eroilor, elevii au facut felicitari pentru “eroii lor din linia I” de la Spitalul Judetean Bistrita

Solutii pentru acoperirea serviciilor medicale de asistenta scolara in unitatile de invatamant

Cercetator la Institutul Cantacuzino, despre vaccinul Covid-19: Dorinta este ca produsul sa fie administrat intranazal

Proiect privind reluarea validarii cu cardul de sanatate a unor servicii medicale