Senat: Personalul sanitar, angajat pe perioada starii de urgenta, poate opta pentru contract pe perioada nedeterminata

23/04/2020
Senat: Personalul sanitar, angajat pe perioada starii de urgenta, poate opta pentru contract pe perioada nedeterminata

Senat: Personalul sanitar, angajat pe perioada starii de urgenta, poate opta pentru contract pe perioada nedeterminata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senat-personalul-sanitar-angajat-pe-perioada-starii-de-urgenta-poate-opta-pentru-contract-pe-perioada-nedeterminata/

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de joi, o hotarare prin care personalul angajat in perioada starii de urgenta in sistemul sanitar si care a asigurat asistenta medicala a pacientilor cu CoVID-19, poate opta pentru un contract de munca pe perioada nedeterminata dupa incheierea starii de urgenta.

OUG 40/2020 privind intarirea capacitatii administrative a sistemului sanitar prevede ca perioada de rezidentiat pentru medicii din ultimul an, care nu pot sustine in acest moment examenul de specialist, a fost prelungita pana la data de 31 octombrie, relateaza Agerpres.

“Prin derogare de la prevederile legale in vigoare, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sanatatii si unitatilor aflate in subordinea, coordonarea si sub autoritatea ministerului, inclusiv functiile publice de executie si conducere, pot fi ocupate de catre personal contractual fara organizarea concursului, in mod direct, prin numirea de catre ordonatorul de credite, cu stabilirea drepturilor salariale pentru functia temporara. Raporturile juridice incheiate inceteaza de drept la 45 de zile de la incetarea situatiei de urgenta”, se arata in actul normativ.

OUG 40/2020 a primit raport de admitere cu un amendament in Comisia de sanatate, raport insusit joi de plen.

“In cazul personalului medical, angajat in perioada starii de urgenta in unitatile sanitare pe sectiile desemnate sa asigure asistenta medicala a pacientilor cu COVID-19, la incetarea contractului individual de munca incheiat pe perioada determinata, unitatea medicala va incheia contracte de munca pe durata nedeterminata. Contractul individual de munca este incheiat inainte de implinirea termenului de 45 de zile, la exprimarea acordului din partea angajatului in cauza”, prevede amendamentul, conform sursei citate.

Ordonanta va fi dezbatuta si de Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

Etichete: personal sanitar cu contract de munca, angajari cadre medicale, contract de munca personal medical, angajari sistemul sanitar

autor

Autor: Adriana Pavel

14 Comentarii

 1. Mihaela Panait says:

  Bună ziua, sunt asistent medical de laborator și sunt angajata pe perioada determinata în perioada stării de alertă, din august 2020. Lucrez în laboratorul de biologie Moleculara testele PCR. Doresc sa știu dacă merge transformat postul în perioada nedeterminata. Mulțumesc.

 2. Iza says:

  Și eu vreau sa stiu dacă rămânem în continuare!

 3. Tobosaru Maria says:

  Buna ziua! Sunt angajata din 4 dec 2020 cu contract pe perioada determinata, la un spital din Galati. Am ingrijit pacienti cu COVID pe o sectie ATI. Pot beneficia de contract pe perioada nedeterminata dupa incheierea starii de alerta? Va multumesc!

 4. Alexandra says:

  Sunt angajata pe perioada determinata de pe 12 06 2020.voi rămâne pe perioada nedeterminata? Sunt angajata ca ingrijitoare. Va mulțumesc

 5. Sarbu Alina says:

  Buna ziua sunt angajata pe toată perioada stării de alertă plus 30 zile la expirarea stării de alertă, angajatorii pot prelungi contractul de munca din determinată în nedeterminata? Mulțumesc.

 6. Enache Zamfira says:

  Buna ziua!
  Sunt angajată ca asistenta medicala la un spital Covid , din perioada starii de urgență până în prezent. Voi putea rămâne angajată definitiv?

 7. Anișoara says:

  Bună ziua. Sunt angajată pe perioadă determinată în sistemul sanitar, doresc să știu dacă după perioada de alertă contractul meu poate sa se transforme în perioadă nedeterminata. Vă mulțumesc.

 8. Veronica Mihai says:

  Bună ziua.
  Sunt angagata pe perioada stării de urgenta și în continuare pe alerta.
  Ce se întâmplă dupa încheierea stării de alerta si cele 30 de zile cu noi.
  Mulțumesc!

 9. Carmen says:

  Sunt angajata in spital suport covid TBC,sectia Pneumo Covid,pe perioada determinata de 6 luni.Dupa aceasta perioada mai pot ramane…?

 10. cosmin says:

  buna ziua…sunt angajat pe perioada determinată la serviciul de ambulanță. după ce se termină contractul determinat se poate reface pe perioada nedeterminată?? va multumesc

 11. Ionut says:

  Eu care am fost angajat inainte de starea de urgenta pot beneficia de acest lucru?

 12. Diaconu Roxana says:

  Buna ziua,angajată pe perioada determinata doresc să știu daca pot rămâne in sistem dupa expirarea contractului

 13. Blanaru says:

  Bună ziua!sunt angajată pe perioada determinata,doresc să stiu daca pot rămâne în sistem după expirarea contractului

 14. Surugiu Aurelian says:

  Ambulanțierii se încadrează in această categorie?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: