Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

14/05/2021
Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seful-executivului-regreta-ca-romania-nu-produce-un-vaccin-anti-covid/

Premierul Florin Citu si-a manifestat regretul ca Romania nu produce un vaccin anti-COVID-19. El spune ca sectorul privat romanesc ar trebui sustinut pentru a face “macar o parte din productia de vaccin”.

Seful Executivului a subliniat ca autoritatile romane au inaintat Comisiei Europene o lista cu numele a 11 societati romanesti capabile sa produca vaccinul.

“Nu numaidecat un vaccin propriu, ci macar sa putem sa il producem. Nu numai Romania, ci toata Europa. Era bine sa fi avut, pentru ca BioNTech e o companie europeana, e adevarat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene si s-au vazut cateva sincope. Cred ca cu totii am invatat si cred ca prin acest PNRR, care inseamna si rezilienta, ceea ce inseamna ca poti sa te redresezi imediat dupa un soc negativ, sa ne gandim cum am putea sustine Start-up-urile si companiile in Uniunea Europeana. Eu m-as uita si la sectorul privat din Romania. In ceea ce priveste productia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea in Romania – macar sa facem o parte din productia de vaccin. Avem 11 companii pe care le-am pus pe lista pentru Comisia Europeana, dar eu cred ca trebuie sa ne uitam cum sa sustinem Start-up-urile in Romania, care sa creasca si sa se dezvolte”, a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.

Etichete: vaccinuri in romania, productie vaccinuri

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: