Seful CNAS crede ca asigurarile private pot duce la cresterea calitatii actului medical

01/10/2019

Seful CNAS crede ca asigurarile private pot duce la cresterea calitatii actului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seful-cnas-crede-ca-asigurarile-private-pot-duce-la-cresterea-calitatii-actului-medical/

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a precizat ca asigurarile private ar putea duce la cresterea finantarii sistemului medical, ceea ce ar determina si o crestere a calitatii actului medical si a nivelului conditiilor de cazare din spitalele publice.

“Casa trateaza spitalul public sau furnizorii publici la fel ca si pe cei privati, cu diferenta ca furnizorii publici nu pot sa incaseze nicio coplata, furnizorii privati pot sa incaseze o coplata. (…) Ar trebui sa gasim o solutie sa stimulam si publicul sa se dezvolte si sa nu ramana la acel nivel. (…) Si publicul ar putea sa creeze conditii la fel de bune ca si in spitalul privat. (…) Conteaza calitatea actului medical, conteaza serviciul medical pe care il primeste pacientul, medicii fiind aceiasi, cu putine exceptii unde sunt doar in privat. (…) Ar trebui sa vina si asigurarile private si atunci ar mai fi cineva care participa la finantarea sistemului public si poate ca venind ar creste calitatea actului medical, creste nivelul conditiilor de cazare. In ceea ce priveste fondurile Casei, am preferat sa deplasam ponderea de la spitale catre medicina privata, catre ambulatoriu si medicina tertiara sa ramana doar cu acele cazuri care chiar trebuie sa ajunga in spital sau care nu se pot rezolva decat acolo, doar acolo”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca proiectia bugetului sanatatii pentru anul viitor ‘nu este mica’.

“Proiectia bugetului pentru anul viitor ca suma nu este mica. Calitatea nu stiu daca a crescut proportional sau un procent din valoarea bugetului. Satisfactia pacientului la fel”, a mai afirmat seful CNAS.

Potrivit acestuia, exista un memorandum semnat cu Banca Mondiala privind plata pentru performanta.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

“Acum profitam de un memorandum semnat de MS cu Banca Mondiala pe plata pe performanta si incercam sa beneficiem de experienta si stiinta Bancii Mondiale tocmai pentru a reusi sa facem niste criterii de performanta mai aproape de adevar. (…) Putem cuantifica serviciul medical la adevarata lui valoare, cu conditia sa fie internate doar acele cazuri care nu isi gasesc rezolvarea niciunde si atunci ar fi abordare mai corecta. (…) Daca ne uitam pe un top al internarilor – sa zicem Top 25 – o sa vedem ca foarte multe sunt de medicina primara si de ambulatoriu, nu sunt de spital”, a mai spus Ciurchea conform sursei citate.

Etichete: asigurari privare de sanatate, calitate act medical, conditii de cazare spital, vasile ciurchea, cnas

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Dobre says:

    Adică inca o plata făcută intr-un sac far fund ( ce acuma are nevoie de bani ca de aer pentru plata salariilor ) nicidecum sa rămână ceva pentru investiții .
    Scuze dar nu cred nimic , si in sprijinul asta am exemplul trecutului .
    Vom beneficia de aceleași condiții , si aceleași servicii.
    Nu Multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: