Sef Corpul de control al premierului: E cel putin conflict de interese

21/06/2016

Sef Corpul de control al premierului: E cel putin conflict de interese

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sef-corpul-de-control-al-premierului-e-cel-putin-conflict-de-interese/

BANI-EUROPENI-SISTEM-IT-MEDICSeful Corpului de control al premierului ar fi de acord cu o eventuala interzicere a sponsorizarilor pe care le primesc medicii de la firmele farmaceutice.

Valentin Mircea considera ca astfel de relatii intre medici si firmele de medicamente sunt “cel putin conflict de interese”. Acest afirmatii au fost facute intr-un interviu difuzat la emisiunea “In fata ta”, la Digi24.

“E cel putin conflict de interese. Adica nu poti fi obiectiv ca medic sa prescrii cel mai bun medicament in momentul in care o companie farmaceutica ti-a finantat deplasarea la un congres. Este un fenomen larg si, daca vreti, tocmai asta e si problema. In orice industrie exista colaborari intre specialisti si companiile implicate, dar de aici pana la a sponsoriza orice medic de familie sau farmacist lucrurile par sa o fi luat razna”, a spus Valentin Mircea, seful Corpului de control al premierului, la Digi 24.

Potrivit legii privind reforma in domeniul sanatatii spune ca „exercitarea profesiei de medic este incompatibila cu calitatea de angajat sau colaborator al unitatilor de productie ori de distributie de produse farmaceutice sau materiale sanitare”.

Firmele producatoare de medicamente au fost obligate sa-si declare activitatile de sponsorizare dupa luna martie a anului trecut.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie

In 31 de judete a fost atinsa capacitatea maxima de programare pentru urmatoarele trei saptamani

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS