Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, retinut de DNA

17/11/2015
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, retinut de DNA

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, retinut de DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretarul-de-stat-in-ministerul-sanatatii-alin-tucmeanu-retinut-de-dna/

tucmeanuAlin Tucmeanu, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a fost retinut de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 16 noiembrie 2015, a inculpatilor: Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, cu privire la savarsirea infractiunilor de luare de mita complicitate la dare de mita si Vodislav Cristinel Spiridon, reprezentant al unei societati comerciale.

“In perioada iulie – noiembrie 2015, inculpatul Tucmeanu Alin Iulian, in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru incheiat intre o unitate spitaliceasca si societatea reprezentata de acesta din urma”, se arata in comunicatul DNA.

Totodata, anchetatorii spun ca Tucmeanu Alin Iulian l-a ajutat pe Vodislav Cristinel Spiridon sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de ”seriozitatea” omului de afaceri si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro.

Alin Tucmeanu a fost numit secretar de stat in Ministerul Sanatatii in 2014.

Atat lui Tucmeanu Alin Iulian, cat si lui si Vodislav Cristinel – Spiridon li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentati la data de 17 noiembrie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. mirela says:

    Cand si cati bani se vor recupera din prejudiciu? Se recupereaza bani de la niste amarati de pensionari care n-au stiut ca banii din banca aduc ceva dobanda, si aia e venit peste pensie. Se recupereaza bani de la medici care au prescris bonavilor cantitati de medicamente despre care curtea de conturi (expert in finante, dar nulitate in medicina) sustine ca sunt prea multe (nimeni nu vorbeste despre imixtiunea unor contabili in actul medical)Dar din coruptia asa, ce se recupereaza? ce s-a recuperat si pana acum ,nu-i asa? Adica NIMIC!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: