Se estimeaza o crestere a numarului de infectari dupa reluarea scolii

10/11/2021

Se estimeaza o crestere a numarului de infectari dupa reluarea scolii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-estimeaza-o-crestere-a-numarului-de-infectari-dupa-reluarea-scolii/

Autoritatile sanitare estimeaza ca reinceperea scolii ar putea genera cresterea numarului de infectari cu SARS-CoV-2. Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, a precizat ca reluarea scolii si a altor activitatilor conexe a generat astfel de efecte si in trecut.

“Acest lucru s-a intamplat de fiecare data. Nu trebuie sa credem ca de aceasta data lucrurile vor sta diferit. Este evident acest lucru: pe masura ce interactiunea fizica dintre persoane si mobilitatea persoanelor creste, creste si expunerea si probabilitatea de a fi expus zilnic la aceasta infectie. Si nu neaparat legat strict de momentul in care copiii sunt la scoala, ci toate activitatile conexe: plecatul de acasa, ajuns la scoala, activitatile de dupa scoala. Mersul cu transportul in comun, supraaglomerarea, nerespectarea masurilor – toate vor conduce la cresterea riscului de infectare”, a precizat medicul Valeriu Gheorghita.

De asemenea, riscul de infectare ar putea creste si in contextul anotimpului rece, deoarece oamenii vor avea tendinta sa stea mai mult in interior, fara sa aeriseasca frecvent incaperile.

Etichete: crestere infectari reluarea scolii, risc de infectare anotimpul rece

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: