Scutiri de la contributia la concedii medicale pentru pacientii cu cancer, gravide si mame

04/04/2024
Scutiri de la contributia la concedii medicale pentru pacientii cu cancer, gravide si mame

Scutiri de la contributia la concedii medicale pentru pacientii cu cancer, gravide si mame

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scutiri-de-la-contributia-la-concedii-medicale-pentru-pacientii-cu-cancer-gravide-si-mame/

Guvernul adopta o ordonanta de urgenta prin care vor fi scutiti de la plata contributiei sociale pentru indemnizatiile de concediu medical pacientii cu afectiuni oncologice, mamele cu copii bolnavi, gravidele, a informat, joi, premierul Marcel Ciolacu, la inceputul sedintei de Guvern.

“Introducem azi prin ordonanta de urgenta scutirea de la plata contributiei sociale pentru indemnizatiile de concediu medical in cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacientilor cu afectiuni oncologice si al cazurilor de urgenta”, a declarat Marcel Ciolacu.

“Daca este nevoie, chemam toata conducerea Casei Nationale de Sanatate sa lucreze la Guvern, pentru ca acest act trebuie aprobat astazi.”, a mai adaugat demnitarul.

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) a solicitat public autoritatilor, in luna februarie, eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale.

Potrivit Coalitiei, reglementarile din Romania au mers multa vreme pe considerarea pacientilor cronici ca fiind asistati social, pensionari, sustinuti de stat. In prezent, bolile cronice afecteaza tot mai multe persoane, din ce in ce mai tinere, oameni activi, cu serviciu si responsabilitati.

Etichete: concedii medicale, taxa concedii medicale, indemnizatie concediu medical, ciolacu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: