Pacientii solicita eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale

06/02/2024
Pacientii solicita eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale

Pacientii solicita eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-solicita-eliminarea-impozitarii-cu-10-a-concediilor-medicale/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) solicita public autoritatilor eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale.

Potrivit unui comunicat de presa, reglementarile din Romania au mers multa vreme pe considerarea pacientilor cronici ca fiind asistati social, pensionari, sustinuti de stat. In prezent, bolile cronice afecteaza tot mai multe persoane, din ce in ce mai tinere, oameni activi, cu serviciu si responsabilitati.

“Acesti oameni trebuie incurajati sa lucreze, sustinuti atunci cand au probleme, nu discriminati prin impozitarea veniturilor. Intelegem ca decizia impozitarii a venit pe fondul unui numar mare de concedii medicale, unele, poate nejustificate, dar, va asiguram ca nu este cazul pacientilor cu boli cronice sau boli rare. Prin urmare, va rugam sa luati masuri si sa eliminati impozitatea pacientilor cu boli cronice si rare.”, a transmis, marti, COPAC

Reamintim ca, luni, grupul parlamentar al PNL a depus un amendament pentru eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale, potrivit anuntului facut de senatoarea Nicoleta Pauliuc.

“La initiativa mea si cu sprijinul colegilor parlamentari, PNL a depus un amendament pentru eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale. Consider ca nu in felul acesta vom creste semnificativ incasarile bugetare si ca bolnavii au nevoie sa se ingrijeasca de starea lor de sanatate, nu sa se gandeasca si la acest tip de impozitare a suferintei lor.”, a transmis senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Etichete: concedii medicale, impozit concedii medicale, pacienti cronici, COPAC

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Todoran Georgeta says:

    Sustin eliminarea impozitarii concediilor medicale

  2. Zama Mariana says:

    E un venit, in baza concediului medical. Deci se poate impozita. Posibil sa se analizeze situatia pentru cei cu boli de lunga durata( ancer , accidente, ). Asa se pune intrebarea de ce un quantum din pensie e impozitat, anticonstitutional. Pensia e rezultatul unei contributii pe care am dat-o din banii castigati si impozitati in anii de activitate. Si imi returnei contributia dupa niste reguli)( legea pensiei) dar nu mai impozitezi inca o data!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: