Legislatie

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

Scutirea medicilor de impozit pe venit

Data ultimei actualizari: 10/08/2017

Guvernul a decis scutirea medicilor de impozit pe venit. Aceasta este o masura propusa de proiectul de modificare a Codului Fiscal, iar unele voci deja considera ca accentueaza arbitrariul si discriminarile de pe piata muncii.

Proiectul include persoanele care practica profesia de medic la articolul 60 – Scutiri al Codului Fiscal. Masura intra in vigoare la data de 1 septembrie.

Proiectul defineste beneficiarii scutirii ca ”Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor precum si din activitati independente din exercitarea profesiei de medic”, relateaza Digi24.

Insa, propunerile nu fac referire si la personalul mediu medical.

In prezent sunt scutite conform articolului 60 persoanele fizice cu handicap grav, permanent, persoanele care creaza program de calculator si cerctetatorii care lucreaza pe partea aplicativa sau tehnologica.

Potrivit notei de fundamentare, scutirea este justificata de faptul ca a fost promisa prin programul de guvernare pe perioada 2017-2020.

 

 

Acest articol are 8 comentarii. Daca doriti sa vizualizati aceste comentarii sau sa postati dvs un comentariu trebuie sa va logati in contul dvs din platforma.Daca nu aveti cont, va puteti crea cont gratuit aici.