Scrisoare deschisa privind situatia alegerilor pentru Senatul UMF “Carol Davila” Bucuresti

19/01/2016

Scrisoare deschisa privind situatia alegerilor pentru Senatul UMF “Carol Davila” Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scrisoare-deschisa-privind-situatia-alegerilor-pentru-senatul-umf-carol-davila-bucuresti/

scrisoareScrisoare deschisa adresata DOMNULUI MINISTRU, ADRIAN CURAJ, privind situatia alegerilor pentru Senatul Universitar al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, din Bucuresti

Subsemnatul, BELUSICA LAURENTIU, in calitate de Conferentiar Universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Catedra de Chirurgie, candidat la functia de RECTOR, avand in vedere reglementarile legale in vigoare, va aduc in atentie urmatoarele:

•    Maine, 20.01.2016 se desfasoara turul II pentru alegerea membrilor Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. La turul intai mai  lipseau o suta de voturi si  era cvorum. Rezultatele acestui  tur nu sunt facute publice asa cum au fost facute publice rezultatele din turul I pentru alegerea Consiliului Facultatii, asa cum prevede legea, dar si Regulamentul de organizare si desfasurare a alegerilor in structurile si functiile de conducere 2015-2016, Adoptat de Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, in data de 13.10.2015. Conform acestui Regulament, Art. 26, alin 2 “Biroul Electoral al Universitatii completeaza un proces-verbal privind centralizarea voturilor si constatarea rezultatului alegerilor …”, in timp ce alin 3, prevede “o copie a procesului-verbal ramas la sediul Biroului Electoral al Universitatii, poate fi pusa, la cerere, la dispozitia persoanelor interesate, conform legii nr 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Mentionez ca am cerut vineri, 15 ianuarie 2016, printr-o  adresa depusa la registratura U.M.F. “Carol Davila”, precum si la Ministerul Educatiei Nationale ca aceste rezultate sa fie postate pe site-ul oficial al Universitatii, insa nu am primit niciun raspuns, iar rezultatele alegerilor pentru Senatul Universitatii Turul I nu au fost facute publice. Cer in continuare, prin orice mijloc de comunicare, ca rezultatele alegerilor pentru Senat din turul I, sa fie facute publice, astazi 19 ianuarie 2016, pentru ca maine este zi de vot pentru Turul II. Cei  care organizeaza aceste alegeri, in speta actuala conducere din care face parte si contracandidatul meu Acad. Ioanel Sinescu,  cunosc rezultatele. Noi insa, universitarii, votanti, nu le cunoastem.

Orice intarziere in luarea tuturor masurilor legale care se impun pentru respectarea legilor acestei tari raportat la alegerile ce au loc la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” (Legea Educatiei Nationale, a principiului transparentei; Legea 544/2001 privind liberal acces la informatiile de interes public; Legea Transparentei 52/2004 privind transparenta decizionala in administratia publica) poate avea consecinte grave asupra alegerilor membrilor Senatului Universitar, in acord cu prevederile legislatiei nationale si interne ale  Universitatii, in mod corect, fara discriminari si transparent.

In masura in care nu se va proceda la comunicarea in timp util a rezultatelor alegerilor turului I va rog sa sustineti demersul nostru pentru amanarea turului II pana cand acestea vor fi facute publice. Daca acest lucru nu va fi posibil, vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru a declara nul acest tur de scrutin.

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru a asigura alegeri transparente si corecte, in acord cu prevederile legale.

DATA: 19.01.2016

Cu deosebita stima,   

Conf. Univ. Dr. Laurentiu Belusica

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza