Scoala Internationala de Vara de Neurologie: Bolile neurologice, tot mai frecvente in randul populatiei tinere

04/07/2016

Scoala Internationala de Vara de Neurologie: Bolile neurologice, tot mai frecvente in randul populatiei tinere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scoala-internationala-de-vara-de-neurologie-bolile-neurologice-tot-mai-frecvente-in-randul-populatiei-tinere/

boli-neurologiceTraumatismele craniocerebrale (TCC), scleroza multipla, neuropatiile periferice, boala Parkinson si Alzheimer sau accidentul vascular cerebral sunt suferinte neurologice care afecteaza milioane de oameni, anual, la nivel mondial.

Scleroza multipla este considerata una dintre cele mai invalidante boli ale adultului tanar, iar majoritatea cazurilor de TCC se inregistreaza in randul tinerilor, dar in ceea ce priveste celelalte afectiuni, depistarea lor la varste din ce in ce mai tinere este un semnal de alarma pentru specialisti.

Cum putem preveni aceste imbolnaviri? Care sunt cele mai noi tratamente la nivel mondial pentru aceste afectiuni neurologice? Care sunt metodele inovative de reabilitare neurologica? Acestea sunt cateva dintre argumentele pentru care statiunea de la malul Marii Negre, Eforie Nord a devenit, pentru aproximativ o saptamana, Capitala Mondiala a neurologiei. Astfel, cea de a XI-a editie a Scolii Internationale de Vara de Neurologie si cea de-a XIV-a reuniune a Academiei Mondiale de Neurotraumatologie Interdisciplinara care au loc in intervalul 3-7 iulie 2016 la Eforie Nord, numara aproximativ 200 de participanti din 18 tari.

Cercetatori de top, personalitati din mediul academic si universitar, medici specialisti, dar si rezidenti din SUA, Japonia, China, Israel, Germania, Austria, Italia, Ungaria, Marea Britanie, Suedia, Spania, Iordania, Egipt, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam, Republica Moldova si Romania vor aborda cele mai complexe teme neurologice ale momentului.

Evenimentul, ce aduce in Romania varfuri ale medicinei si cercetarii stiintifice, este organizat de Fundatia Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) impreuna cu Societatea de Neurologie din Romania (SNR) si un consortiu international de universitati, sub egida Federatiei Europene a Societatilor de Neuroreabilitare (EFNRS) si a Federatiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).

Coordonatorii evenimentului sunt prof. dr. Natan Bornstein, de la Universitatea din Tel Aviv, Centrul Medical Sourasky, prof. dr. Dafin Muresanu, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, presedinte al Societatii de Neurologie din Romania (SNR) si al Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) si prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, presedintele de onoare al Societatii de Neurologie din Romania (SNR) .

“Este meritoriu pentru neurologia romaneasca si pentru medicina in general, ca un astfel de eveniment care integreaza abordarea atator patologii, atat din punct de vedere clinic, cat si din perspectiva cercetarii stiintifice medicale de varf, a ajuns astazi la cea de-a XI-a editie si reuneste si anul acesta specialisti de top din neurologia mondiala”, a declarat prof. dr. Dafin Muresanu, potrivit unui comunicat de presa.

Acesta a adaugat ca “prioritatea noastra pentru Scoala de Vara din acest an este extinderea programelor educationale si transpunerea cercetarii stiintifice in practica clinica”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii