Scoala de Vara Neurodiab – 18 – 19 iulie 2014

08/07/2014

Scoala de Vara Neurodiab – 18 – 19 iulie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scoala-de-vara-neurodiab-18-19-iulie-2014/

Medicina de familie - prima linie in asistenta medicalaScoala de Vara Neurodiab se desfasoara in acest an la Sinaia, in perioada 18 – 19 iulie 2014. Evenimentul pune accentul pe diagnosticul si tratamentul in afectiuni precum neuropatia diabetica si piciorul diabetic. Scoala de Vara Neurodiab 2014 este organizata de Societatea Nationala de Neuropatie Diabetica.

Demonstratii practice si lucrari teoretice la Scoala de Vara Neurodiab 2014

Aflata la cea de-a treia editie, Scoala de Vara Neurodiab 2014 pune accentul pe nevoia unei abordari multidisciplinare a doua complicatii ireversibile ale diabetului zaharat, si anume neuropatia diabetica si piciorul diabetic.

De asemenea, se pune accentul pe nevoia instruirii tinerilor medici in diagnosticarea si managementul acestor afectiuni.
Alte teme de dezbatere in cadrul evenimentului sunt boala vasculara periferica, debridarea, examinarea piciorului, piciorul neuroischemic, tratamentul piciorului infectat, biomecanica si incaltaminte speciala.

Evenimentele vor fi structurate sub forma demonstratiilor practice si a lucrarilor teoretice pe tema neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic.

Specialisti asteptati la Neurodiab 2014

In acest an va participa la eveniment unul din cei mai importanti specialisti in domeniu, dr. Edward Jude din Marea Britanie, fost presedinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD.

La eveniment sunt asteptati si Ann Knowles si Frank Bowling, specialisti in pediatrie in Manchester, Marea Britanie.

“Anul acesta, pe langa expertii romani, am reusit sa aducem lectori de valoare din strainatate, in incercarea de a oferi profesionalistilor aflati la inceput de cariera o expertiza cat mai mare pentru a-i pregati temeinic in ingrijirea persoanelor cu neuropatie diabetica si picior diabetic”, a precizat conf.dr. Ioan Andrei, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

In editia din acest an, va fi acordat si Premiul Neurodiab 2014, care se adreseaza medicilor rezidenti sau specialistilor care au lucrari sau activitati in domeniul neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic.

Pentru mai multe informatii, consultati pagina oficiala a evenimentului Scoala de Vara Neurodiab 2014.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: