CNCAV: Schema completa de vaccinare anti-Covid – eficienta la grupele de risc

19/07/2021
CNCAV: Schema completa de vaccinare anti-Covid – eficienta la grupele de risc

CNCAV: Schema completa de vaccinare anti-Covid – eficienta la grupele de risc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/schema-completa-de-vaccinare-eficienta-la-grupele-de-risc/

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19 (CNCAV) a informat, luni, ca serviciul de sanatate publica din Marea Britanie a efectuat un studiu care a vizat monitorizarea pacientilor din 700 de cabinete de medicina de familie de pe teritoriul acestui stat, iar rezultatele acestei cercetari arata ca vaccinarea cu schema completa este eficienta si in randul grupelor de risc.

Potrivit sursei citate, eficienta impotriva COVID-19 in cadrul grupelor de risc este intre 30 – 60% dupa doza 1, indiferent de tipul de vaccin, exceptie fiind grupa persoanelor cu imunitate scazuta (imunocompromisi), unde procentul de eficienta este de 4%.

Pentru vaccinurile de la companiile Pfizer si AstraZeneca, eficienta creste considerabil dupa administrarea celei de a doua doze, iar in cazul grupului de imunocompromisi, eficienta creste la 74%, a precizat CNCAV.

In Marea Britanie, varstnicii sunt vaccinati in proportie de peste 85-90%.

In Marea Britanie s-a inregistrat in ultima perioada un numar crescut de infectari cu virusul SARS-CoV-2.
In perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi; In luna iunie au fost inregistrate insa 10.468 cazuri/zi, iar in ultima saptamana din iulie, media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi.

Studiul mai arata ca,  desi numarul cazurilor a crescut, comparativ cu perioada aprilie-mai, sunt mai putine persoane internate in spital si mai putine decese fata de valul anterior.

Etichete: vaccinare anti-covid, schema completa de vaccinare, CNCAV

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: