Scenarii epidemiologice privind infectia cu noul coronavirus

10/03/2020
Scenarii epidemiologice privind infectia cu noul coronavirus

Scenarii epidemiologice privind infectia cu noul coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scenarii-epidemiologice-privind-infectia-cu-noul-coronavirus/

Victor Costache, ministrul interimar al Sanatatii, a precizat ca sunt luate in calcul patru scenarii epidemiologice vizavi de situatia cu noul coronavirus Covid-19, precum si masurile care se impun cu fiecare in parte. In prezent, in Romania, sunt disponibile aproximativ 2.000 de locuri de Terapie Intensiva.

“S-au realizat patru scenarii epidemiologice la nivel mondial si european. Noi suntem in scenariul 1 pentru ca avem sub 20 de pacienti. Urmeaza scenariul 2, in care sunt intre 20 si 100, scenariul 3 – intre 100 si 1.000 si 4 – peste 1.000 de pacienti. In scenariul 1 si 2 nu se pune problema sa avem deficit de locuri la Terapie Intensiva. Trebuie sa tineti cont ca din 100 de pacienti, acestea sunt statisticile si studiile multicentrice care s-au facut in China, avem intre 12 si 14 pacienti care au nevoie de terapie intensiva. In Romania sunt aproximativ 2.000 de locuri de terapie intensiva. Deci, deocamdata, in primele scenarii nu avem astfel de probleme. In functie de evolutia privind aceasta infectie virala pe teritoriul Romaniei, declansam planul ulterior de masuri la nivel sanitar”, a declarat Victor Costache la conferinta de presa care a avut loc, luni seara, dupa intrunirea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

La momentul transmiterii acestei stiri, pe teritoriul Romaniei sunt 52 de persoane in carantina institutionalizata pentru care se efectueaza verificari ca sa se depisteze daca au contractat noul coronavirus. Alte 11.235 de persoane se afla in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala, potrivit Grupului de Comunicare Strategica.

Pana acum, la nivel national, au fost confirmate 17 cazuri de cetateni infectati cu Covid-19. Dintre acestia, 5 sunt declarati vindecati si au fost externati.

Etichete: coronavirus, epidemie coronavirus, covid-19, cazuri coronavirus romania, izolare coronavirus, carantina coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: