Sase milioane de euro pentru cresterea sigurantei pacientilor din spitalele clujene

24/02/2022
Sase milioane de euro pentru cresterea sigurantei pacientilor din spitalele clujene

Sase milioane de euro pentru cresterea sigurantei pacientilor din spitalele clujene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sase-milioane-de-euro-pentru-cresterea-sigurantei-pacientilor-din-spitalele-clujene/

Conducerea Consiliului Judetean Cluj si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene au semnat contractul de finantare a unui proiect european ce vizeaza „Cresterea sigurantei pacientilor spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizeaza fluide medicale”.

Potrivit CJ Cluj, scopul proiectului este acela de a creste siguranta persoanelor internate in Spitalul de Recuperare si in cel de Boli Infectioase, institutii medicale din subordinea forului administrativ judetean, prin extinderea, reabilitarea si modernizarea infrastructurii instalatiilor electrice, de fluide medicale si de ventilare si tratare a aerului, precum si instalarea de sisteme de detectare, semnalizare si alarmare la incendii.

“Aceasta noua reusita reconfirma preocuparea noastra constanta pentru cresterea calitatii serviciilor medicale. Cu ajutorul finantarii nerambursabile extrem de consistente vom reusi sa contribuim si mai mult la protejarea vietii si a sanatatii pacientilor”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj, potrivit unui comunicat de presa.

Prin intermediul proiectului, la Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detectie si semnalizare la incendiu, respectiv unul de detectie si semnalizare oxigen.

De asemenea, va fi creata o noua infrastructura electrica pentru corpul A, una de ventilare si tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiasi corp, precum si o infrastructura noua de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 si 6 ale corpului A.

Operatiunile prevazute la Spitalul Clinic de Boli Infectioase constau in extinderea unui sistem de detectare, semnalizare si alarmare la incendiu si realizarea unuia nou in zona SAS-urilor (zona tampon), precum si amenajarea unui sistem de ventilare mecanica, filtrare si tratare a aerului.

In valoare totala de 29.122.516 lei, proiectul castigat de forul administrativ judetean a fost depus spre finantare in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 9 „Protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Etichete: spitale cluj, siguranta pacienti in spitale, consiliul judetean cluj

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: