Saptamana mondiala a imunizarii 2022: “Viata lunga pentru toti”

26/04/2022
Saptamana mondiala a imunizarii 2022: “Viata lunga pentru toti”

Saptamana mondiala a imunizarii 2022: “Viata lunga pentru toti”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-mondiala-a-imunizarii-2022-viata-lunga-pentru-toti/

In fiecare an, in ultima saptamana a lunii aprilie, se marcheaza saptamana mondiala a imunizarii in scopul promovarii vaccinurilor impotriva bolilor transmisibile.

In acest an, potrivit OMS, evenimentul este marcat in perioada 24-30 aprilie, sub sloganul “Long Life for All” (“Viata lunga pentru toti”).

Potrivit sursei citate, de peste 200 de ani, vaccinurile au protejat oamenii impotriva bolilor care le pun viata in pericol si ajuta omenirea sa avanseze pe calea catre mai buna.

De altfel, investitiile si noile cercetari permit abordari inovatoare pentru dezvoltarea vaccinurilor, care dezvolta stiinta imunizarii, aducandu-ne mai aproape de un viitor mai sigur din punct de vedere al sanatatii.

“O viata lunga pentru toti nu este o promisiune, este o ambitie. Pentru ca toata lumea merita o sansa la o viata implinita. Una in care suntem liberi sa cautam fericirea. (…) Vaccinurile au salvat vieti din 1796. Prima imunizare impotriva variolei a fost o lupta impotriva bolilor. Pentru prima data, a oferit tuturor o sansa. (…) De-a lungul a peste doua secole, miliarde de oameni au trait mai mult. (…) Vaccinurile ofera oportunitati si sperante pentru noi toti, de a ne bucura de o viata mai implinita. Pentru acest lucru trebuie sa luptam – viata lunga pentru toti”, transmite OMS in mesajul pentru acest an.

Organizatia a mai adaugat ca imunizarea salveaza milioane de vieti anul si este recunoscuta pe scara larga drept una dintre cele mai reusite masuri de preventie.

Etichete: saptamana mondiala a imunizarii, vaccinurile, imunizare, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: