Sanitas va face o propunere de reorganizare a medicinei scolare

27/02/2019
Sanitas va face o propunere de reorganizare a medicinei scolare

Sanitas va face o propunere de reorganizare a medicinei scolare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-va-face-o-propunere-de-reorganizare-a-medicinei-scolare/

Presedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat ca va inainta Ministerului Sanatatii o propunere de reorganizare a medicinei scolare, in scopul eficientizarii activitatii acesteia si imbunatatirii statutului personalului din acest domeniu.

Sindicalistul a precizat ca, in opinia sa, medicina scolara ar trebui sa primeasca atributii suplimentare.

Continut educational:

“Medicina scolara a fost descentralizata si aruncata pe la tot felul de institutii subordonate autoritatilor locale sau direct consiliilor locale (…) Daca o lasam asa, va disparea, pentru ca lumea nu va mai fi tentata, cel putin la nivelul medicilor, sa urmeze o asemenea specializare (…) Eu as propune plasarea medicinei scolare in subordinea Directiilor Judetene de Sanatate Publica (…) si modificarea legii si crearea de atributii suplimentare pentru acesti medici si asistenti din reteaua medicinii scolare, in sensul in care sa li se predea lor si vaccinarea la scoala, preventia, educatia sanitara (…) Practic, ar trebui sa aiba un sediu central, nu locuri de munca nu stiu pe la ce scoli, grupuri scolare sau nu stiu ce centre financiare, ar trebui sa aiba locul de munca in oras, pe modelul Inspectiei sanitare, sa se deplaseze in echipe in fiecare unitate, pe baza unor grafice, sa faca evaluare, sa faca educatie la orele de dirigentie si campanie de vaccinare, pentru ca si asa se plange medicina de familie ca este foarte aglomerata. Am discutat subiectul in Comisia Judeteana de Dialog Social ca initiativa si o voi inainta Ministerului Sanatatii”, a declarat Vasile Neagovici potrivit Agerpres.

El a mai spus ca la nivel national sunt cateva mii de angajati in domeniul medicinii scolare, finantati de Ministerul Sanatatii prin intermediul autoritatilor locale de care apartin.

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Lucian says:

    Buna seara. Va rog sa transmiteti domnului Vasile Neagovici din partea unei persoane care lucreaza in acest sistem despre care vorbeste persoana mai sus mentionata, dar nu îl cunoaste, sa stea liniștit ca a avut doar un vis urat,cel mai probabil un cosmar dar ar fi timpul sa se trezească. Doar o intrebare; Cum ar ramane cu asistenta de urgenta, triajele zilnice…etc..etc, lucruri ce se întâmplă zi de zi in activitatea unui Medic sau Asistent Medical. Sunt multe lucruri de facut pentru a îmbunătăți condiitile de muncă sau legislatia ce reglementează activitatea in Medicina Scolara, dar o absurditate mai mare ca scoaterea cadrelor medicale din cabinete nu credeam ca voi auzi darămite ca cineva ar putea sa gandeasca asta…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: