SANITAS cere Guvernului eliminarea discriminarilor legate de acordarea sporurilor pentru conditiile de munca

17/12/2019

SANITAS cere Guvernului eliminarea discriminarilor legate de acordarea sporurilor pentru conditiile de munca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-cere-guvernului-eliminarea-discriminarilor-legate-de-acordarea-sporurilor-pentru-conditiile-de-munca/

Federatia SANITAS precizeaza ca a semnalat guvernantilor discriminarile create inca de la aparitia celebrei OUG 114/2018.

“Am demonstrat in repetate randuri fostului guvern ca, in forma adoptata, Ordonanta legifereaza, practic, o discriminare majora intre diferitele categorii profesionale din Sanatate. Am reluat discutia cu reprezentantii Guvernului Orban. Le-am explicat ca inghetarea in continuare a sporurilor, in conditiile respectarii legii care impune cresterea salariului de baza incepand cu ianuarie 2020, nu va face decat sa accentueze discriminarile initiale. Vor fi defavorizate in continuare categorii intregi de angajati din sistem – farmacisti, biologi, chimisti, infirmieri, kinetoterapeuti, brancardieri etc.”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Sanitas.

Potrivit sursei citate, zilele acestea, echipa guvernamentala si-a anuntat intentia de a rediscuta O.U.G. 114.

“Solicitam acesteia sa analizeze cu mai multa atentie argumentele oferite in adresele deja inregistrate la Ministerul Muncii, la Sanatate si la Guvern si sa gaseasca o solutie echitabila pentru profesionistii din Sanatate”, mai transmit sindicalistii.

Etichete: federatia sanitas, sporuri personal medical, OUG 114

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: