Sanitas anunta proteste masive in strada daca Guvernul adopta un buget in care salariile bugetarilor raman inghetate

01/02/2021

Sanitas anunta proteste masive in strada daca Guvernul adopta un buget in care salariile bugetarilor raman inghetate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-anunta-proteste-masive-in-strada-daca-guvernul-adopta-un-buget-in-care-salariile-bugetarilor-raman-inghetate/

Reprezentantii Federatiei Sanitas au anunat ca vor organiza demonstratii cu un numar mult mai mare de participanti decat cele 100 de persoane permise in prezent de lege, in cazul in care Guvernul va publica un buget in care salariile bugetarilor pe anul curent raman inghetate.

“In acest caz vom fi in continuare in strada. Poate gasim alte modalitati, pentru ca aceasta suta de persoane cu care putem sa iesim in strada o sa o incalcam, chiar daca va trebui sa ne batem cu legea, asta este, vom fi in strada cat mai multe persoane. Vom navali la un moment dat in aceasta piata, pentru a le demonstra ca nu e ca ei. Altfel nu se poate. Suntem aici din toata tara, oameni veniti de la sute de kilometri, ca sa spuna ca nu le e bine”, a declarat Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas, citat de Agerpres.

Luni, cu ocazia aniversarii a 31 de ani de la infiintarea Federatiei Sanitas, cateva zeci de membri ai sindicatului, veniti din mai multe judete, au participat la un miting in fata sediului Guvernului, solicitand Executivului acordarea cresterilor salariale prevazute pentru anul 2021, raportarea sporurilor la salariul de baza aflat in plata pentru toti angajatii din sistemul sanitar si acordarea stimulentului de risc pentru angajatii din asistenta sociala.

Totodata, liderul Sanitas a precizat ca sindicalistii nu solicita altceva decat respectarea de catre Guvern a legislatiei in vigoare.

Etichete: proteste sanitas, salarii bugetari, sporuri salariati sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: