Stiri medicale

Sanctiuni dure pentru furnizorii de servicii medicale

Data ultimei actualizari: 17/04/2015

dezbatere-cnas-minister-snmfNu este pacaleala! Incepand de la 1 aprilie vor fi aplicate sanctiuni furnizorilor de servicii medicale care gresesc, chiar pana la suspendarea contractului pe o perioada de timp.

“De la 1 aprilie, cand un furnizor de servicii medicale greseste i se va intrerupe pe o perioada contractul cu casa de asigurari. Nu cred ca cineva isi permite sa greseasca stiind ca i se va intrerupe contractul. Daca un spital greseste cu ceva, nu poti sa inchizi spitalul pentru ca ar insemna sa lasi pe dinafara si pacienti si personal. O prima sanctiune este aplicarea unei amenzi de 1% din valoarea totala a contractului. Daca greseste continuu, luam masuri si putem ajunge chiar si pana acolo”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Tot el a mai afirmat ca pacientii pot beneficia de la 1 aprilie de radioterapie fara nicio coplata la furnizorii de servicii medicale din sistem public sau privat.

“Pacientul care are nevoie de la 1 aprilie va beneficia de servicii de radioterapie oriunde, public, privat, nimeni nu poate sa ii ceara o coplata si nimeni nu poate sa il refuze”, mai spune  Ciurchea citat si de Agerpres.

De asemenea, conform noul contract cadru aprobat de Guvern, medicii de familie au ramas cu limita minima de 800 de pacienti.

“La medicul de familie a ramas limita de 800 de pacienti. Ceea ce si-au dorit, au obtinut”, a mai adaugat seful CNAS.

 

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.