Salvati Copiii: 15 maternitati dotate cu echipamente pentru ingrijirea copiilor nascuti prematuri

17/11/2014

Salvati Copiii: 15 maternitati dotate cu echipamente pentru ingrijirea copiilor nascuti prematuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/salvati-copiii-15-maternitati-dotate-cu-echipamente-pentru-ingrijirea-copiilor-nascuti-prematuri/

poza salvati copiiiAlte 15 maternitati din Romania au fost dotate, pe parcursul anului 2014, cu echipamente de specialitate necesare ingrijirii medicale a copiilor nascuti prematur, in cadrul campaniei ‘Grija pentru copii’.

Asa a declarat luni, 17 noiembrie, intr-o conferinta de presa sustinuta de Ziua Internationala a Prematuritatii, presedintele executiv al organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu, conform Agerpres.

Trei maternitati din Bucuresti si 12 din tara, din Braila, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galati, Calarasi, Targu Jiu, Satu Mare, Baia Mare, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Zalau si Oradea, au primit echipamente medicale de specialitate, precum incubatoare, mese de resuscitare sau aparate speciale de testat hemoglobina si functiile vitale ale nou-nascutilor.

“Este important sa investim in unitatile medicale din Romania, astfel incat tara noastra sa devina un exemplu pozitiv pentru spatiul european in ceea ce priveste rata de supravietuire a nou-nascutilor. In continuare inregistram cea mai ridicata rata de decese in randul copiilor mai mici de 1 an: 8,5%. Aceasta statistica este un adevarat semnal de alarma pentru noi, dar si pentru partenerii nostri, care inteleg importanta de a face progrese in aceasta directie si de a veni cu solutii. Dorim sa ajutam ca sistemul medical romanesc sa fie unul de referinta si in domeniul neonatologiei”, a afirmat Gabriela Alexandrescu citata de Agerpres.

Medicul a mai precizat ca cele 15 unitati medicale care au primit echipamente de specialitate inregistreaza o medie anuala de peste 3.000 de cazuri de copii nascuti prematur.

Astazi, 17 noiembrie, se marcheaza Ziua Internationala a Prematuritatii .

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Senatului: Vlad Voiculescu a inceput lupta impotriva coruptiei inradacinate in sistem

Rafila: Revocarea lui Voiculescu, un gest de responsabilitate al prim-ministrului

Citu: Pentru a ma asigura ca increderea in institutiile statului ramane, am decis sa fac o modificare

Studiu: Vaccinul Moderna, eficient 90% impotriva Covid-19 si 95% contra formelor severe ale bolii

Florin Citu l-a revocat pe Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii