S-au infiintat centre de evaluare pentru asistenta pediatrica in cazul virozelor respiratorii

08/12/2022
S-au infiintat centre de evaluare pentru asistenta pediatrica in cazul virozelor respiratorii

S-au infiintat centre de evaluare pentru asistenta pediatrica in cazul virozelor respiratorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-au-infiintat-centre-de-evaluare-pentru-asistenta-pediatrica-in-cazul-virozelor-respiratorii/

Ministerul Sanatatii anunta ca au fost infiintate centre de evaluare care asigura asistenta medicala pediatrica in cazul virozelor respiratorii, pentru a usura accesul la asistenta medicala pentru copii si pentru a reduce aglomeratia si timpul de asteptare in Unitatile de Primiri Urgente.

Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sanatatii nr. 1.513/2020. In acest moment, la nivel national, sunt pregatite 59 de unitati ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

“Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluati clinic de catre medicul de familie si, dupa caz, clinic, imagistic si biologic de medicii specialisti din centrele de evaluare. Acestea au spatii special destinate, cu circuite functionale corespunzatoare

Copiii a caror simptomatologie persista mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agraveaza sub tratamentul deja administrat vor fi indrumati de medicul de familie catre centrele de evaluare pediatrica.

Copiii cu simptomatologie severa sau cei cu factori de risc vor fi directionati de medicul de familie sau din centrele de evaluare catre spital (UPU/CPU).”, precizeaza Ministerul.
Evaluarea clinica a pacientului pediatric se va realiza in conformitate cu Ghidul ”Insuficienta respiratorie acuta la sugar – evaluare si tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sanatatii.

Lista centrelor este publicata pe pagina web a Ministerului Sanatatii si a directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.

Etichete: asistenta medicala pediatrica, asistenta medicala viroze respiratorii, centre de evaluare copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: