S-au adoptat bugetele pentru MS si CNAS

06/02/2017

S-au adoptat bugetele pentru MS si CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-au-adoptat-bugetele-pentru-ms-cnas/

bani-min

Duminica, 5 februarie, comisiile parlamentare de buget-finante au adoptat bugetul alocat in 2017 pentru Ministerului Sanatatii (MS) si pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), fara sa admita amendamente.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca toate amendamentele depuse au fost “de mult bun simt, care vin in sprijinul sistemului sanitar”.

“Absolut toate amendamentele care au fost depuse sunt amendamente cu foarte mult bun simt si amendamente care vin in sprijinul sistemului sanitar, indiferent de formatiunea politica care le-a depus si ca Ministerul Sanatatii le va avea in vedere. Nu prioritizam prin buget aceste obiective de investitii insa in MS exista o comisie care va analiza in functie de criterii si va gasi cea mai buna cale de a finanta. Si interesul nostru este si cred ca al tuturor celor din aceasta sala este ca pacientii nostri sa aiba parte de ingrijire cat mai buna si conditii cat mai bune in spitale”, a spus declarat ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit lui, toate constructiile de spitale se vor face din fonduri europene sau de la Banca Mondiala.

“Asa cum ati vazut in programul de guvernare avem prinse spitale judetene, avem prinse spitale regionale, avem prin Spitalul Republican. Nu fac obiectul bugetului de stat. Aceste spitale, spitalele judetene si spitalele regionale care se vor realiza pot fi realizate pe fonduri europene sau pe Banca Mondiala. Dupa cum stim cu totii cei care ne gasim in aceasta sala in Bucuresti este prevazut construirea unui spital republican care va fi construit pe fond. (…) Am gandit reabilitarile spitalelor, constructie de spitale noi, dotarile le-am gandit pe programe ale Bancii Mondiale, ale BEI, respectiv cele pentru studii de fezabilitate pentru spitale, respectiv pentru programe europene.¬† Am demarat toate aceste programe. In saptamanile care urmeaza deschide deja primele oferte de aparatura de anestezie, vor veni 240 de aparate de anestezie care vor ajunge in 42 de orase din tara”, a mai precizat¬† Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit sursei mentionate.

Bugetul MS este in suma de 7.871.466.000 lei. De asemenea, tot duminica a fost adoptat si bugetul CNAS pentru anul 2017, cu o crestere de 10% fata de anul trecut,  respective 28,8 miliarde lei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: