S-a votat! Medicii de familie de la oras pot profesa si dupa varsta de pensionare

10/05/2016

S-a votat! Medicii de familie de la oras pot profesa si dupa varsta de pensionare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-votat-medicii-de-familie-de-la-oras-pot-profesa-si-dupa-varsta-de-pensionare/

medici-de-familie-pensionareMarti, 10 mai, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege potrivit caruia medicii de familie din mediul urban isi pot continua activitatea dupa implinirea varstei de pensionare.

Ei pot face asta dupa la cerere, cu aviz anual eliberat de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti si de Colegiul Medicilor.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 391 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii a fost aprobat cu 211 voturi pentru si trei abtineri.

Initiativa are ca obiect eliminarea discriminarii dintre medicii de familie care lucreaza in mediul urban si cei care lucreaza in mediul rural referitor la posibilitatea continuarii activitatii dupa implinirea varstei de pensionare.

Potrivit actului normativ, prin exceptie de la prevederile alin. (1), medicii care isi desfasoara activitatea in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate judetene sau a municipiului Bucuresti, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, isi pot continua activitatea dupa implinirea varstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti si de CMR, prin colegiile judetene ale medicilor sau al municipiului Bucuresti, pe baza certificatului de sanatate, relateaza DCNews.

Conform sursei citate, prelungirea activitatii se stabileste de o comisie organizata la nivelul directiilor de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti alcatuita dintr-un reprezentant al casei de asigurari de sanatate judetene sau a municipiului Bucuresti, un reprezentant al directiei de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti si un reprezentant al colegiului judetean al medicilor sau al municipiului Bucuresti, se arata in proiect.

Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat pe 22 septembrie 2015, iar in acest caz, Camera Deputatilor este for decizional.

 

Autor: FormareMedicala.ro

22 Comentarii

 1. erika says:

  daca ai pacienti si esti cautat poti lucra si in sistem privat

 2. MARIA says:

  In legatura cu medicii de familie din orase este o capcana in sensul ca ei vor ramane sau nu in system dupa O EVALUARE A UNEI COMISIIcare are insarcinarea de a scoate din contractul cu casele de aSIGURARI A UNUI NUMAR DE MEDICI IN FUNCTIE DE CEI CARE VOR SA INTRE IN SISTEM SI NU AU CABINETE SI CAPITATIE

 3. LIANA SURETI CUCUIET says:

  ESTE CORECT!

 4. Alecu Paula says:

  fiecare sa munceasca pana la ce varsta poate si se percepe ca util !

 5. maria suciu says:

  As vrea sa stiu daca putem cumula pensia cu venitul de la cabinet. Multumesc.

 6. mihaela p says:

  in toate tarile civilizate medicii sunt scosi la pensie cand indeplinesc varsta, numai la noi li se permite sa lucreze. Haideti sa fim realisti, nu mai poti fi eficient la varsta de 70 ani! te uzeaza meseria de medic, indiferent de experienta!

  • Ludwig says:

   in tarile acelea civilizate medicii au venituri corespunzatoare activitatii lor si au sisteme medicale bine organizate … in contrast cu haosul din societatea noastra si sistemul medical care produce anomalii pagubitoare.

 7. erica says:

  o noua lege discriminatorie,sursa decoruptie(vezi prezentare la comisii)Unde va lucra noua generatie de medici?

 8. LadyDi says:

  …Pentru ca medicii din rural aveau deja acest drept! De fapt se corecteaza o aberatie din legea pensiilor, care spunea ( in esenta ) ca medicii pot practica si dupa varsta de pensionare doar in institutii medicale private. De aici o sumedenie de interpretari, care de care mai aberante, interpretari ce au dus la transformarea CMI-urilor in SC, de parca CMI-ul nu ar fi tot o forma de organizare cu caracter privat!
  “Tristeti” provinciale!

 9. Bivolaru says:

  Medicii din rural au un statut special? Nu este discriminare? Pentru acreditarea cabinetelor cei din rural au platit 1000RON iar cei din rural au platit 200RON. Nici atunci nu s-a considerat discriminare.

 10. erica says:

  pare discriminator fata de medicii din spital

 11. erica says:

  ce inseamna varsta de pensionare?
  pana la ce varsta poate avea contract cu casa de asigurari de sanatate

 12. Ludwig says:

  …In sfarsit o lege buna ,normala, fireasca in interesul medicilor si al pacientilor care se pot bucura de o asistenta medicala competenta bazata pe o mare experienta …multi colegi seniori la 70 ani si peste catre 80 sunt buni profesionisti si pot activa in conditii foarte bune iar prin aceasta lege pot scapa de umilinta pensiei batjocoritoare dupa o viata de munca si condamnarea la inactivitate.

 13. Marasescu Maricica says:

  De ce e nevoie de o comisie cu cate o persoana de la CJAS+DSP+CMR sa dea avizul anual??
  Sa stabileasca..ce? daca s-a dat spaga? sau daca a platit taxa? sau daca MF a participat la vreo “greva” sa dispuna eventual nu i se dea avizul?

 14. HELLER ADRIAN says:

  este o veste buna ca atat mediciide familie din urban cat si din rural pot profesa dupa implinirea varstei de pensionare,dar intrebarea este sub ce forma de organizare a cabinetului? ,indiferent ca este PFA sau SRL
  MULTUMESC

 15. Vaga Emil Daniel says:

  Ptr. ca la medicii din rural exista aceasta posibilitate deja !!!!!

 16. Balota says:

  De ce doar medici din urban, nu si rural?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial