S-a redeschis sectia de endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon

22/03/2019

S-a redeschis sectia de endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-redeschis-sectia-de-endocrinologie-pediatrica-din-cadrul-institutului-parhon/

La Institutul Parhon din Bucuresti, sectia de endocrinologie pediatrica a fost reamenajata din fondurile proprii ale Institutului, investitia fiind in valoare de 229.000 lei.

In cadrul lucrarilor de reparatii si reamenajare au fost refacute instalatiile sanatiare, grupurile sanitare, au fost inlocuite saltelele, geamurile si suprafetele, transmite Ministerul Sanatatii.

Cele 11 saloane au un design nou, adecvat pentru micii pacienti, iar cele 40 paturi din aceasta sectie sunt deservite de 5 medici, 15 cadre medii si auxiliare, pe sectie se fac anual 3200 de internari in spitalizare de zi si continua.

“Anul acesta, politicile de sanatate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor si iata ca reprezentantii Institutului Parhon au inteles acest lucru. Felicit initiativa noii echipe care conduce azi Institutul Parhon pentru ca au inteles ca este o prioritate reconstructia sectiei de pediatrie. Astfel de initiative astept de la managerii spitalelor din toata tara, care au datoria sa se preocupe de conditiile oferite pacientilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, conform unui comunicat MS.

Prin profilul medical suprapus peste doua specialitati – endocrinologie si pediatrie- sectia se remarca prin unicitatea activitatii si a rezultatelor deosebite, obtinute de pe un segment fragil al populatiei – copiii cu afectiuni endocrine, mai transmite sursa citata.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Patologia endocrinopediatrica este vasta si variata – de la tulburarile de crestere (statura mica, statura inalta) la tulburarile pubertare (pubertatea precoce, pubertate intarziata), la patologii sensibile si dificile care necesita interdisciplinaritate de tipul tulburarilor de dezvoltare sexuala.

Activitatea medicala desfasurata in aceasta sectie este aliniata ghidurilor de diagnostic si terapie internationale, iar micii pacienti beneficiaza de experienta specialistilor, dublata de activitatea echipelor de cercetare.

Etichete: endocrinologie pediatrica, institutul parhon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 370 de medicamente noi introduse in Catalogul public, la 1 septembrie

Ministrul Sanatatii: 80% dintre manageri nu au ce cauta in sistemul de sanatate

Controale la toate spitalele de psihiatrie din tara

Examen pentru medici specialisti, stomatologi si farmacisti, in octombrie 2019

STS a semnat contractul pentru modernizarea sistemului 112