S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

26/10/2021

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-descoperit-o-metoda-prin-care-se-poate-bloca-multiplicarea-sars-cov-2/

Oamenii de stiinta de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia, au descoperit o metoda prin care coronavirusul SARS-CoV-2 poate fi blocat sa mai infecteze alte celule. Acesta descoperire ar putea reprezenta o solutie a viitoarelor tratamente contra Covid-19, informeaza EFE.

Specialistii au descoperit modul in care anumite enzime transforma acizii grasi in una dintre cele mai importante componente ale coronavirusului, proteina ”spike”, ce formeaza membrana cu aspect tepos, esentiala in procesul de infectare a altor celule, scrie si Agerpres.

Astfel, medicamentele capabile sa modifice acizii grasi ”previn in mod eficient SARS-CoV-2 sa infecteze alte celule”, a precizat Scoala Politehnica Federala din Lausanne intr-un comunicat de presa, subliniind ca descoperirea poate fi aplicata si impotriva altor virusuri, cum ar fi cel al gripei sau al herpesului.

Studiul, care a fost publicat in jurnalul specializat Developmental Cell, explica faptul ca transformarea acizilor grasi este cunoscuta in termeni specializati drept S-acilare si este realizata de anumite enzime numite zDHHC-acetiltransferaze.

Potrivit surselor citate, aceste enzime adauga acizi grasi proteinelor si aminoacizilor pentru a-si optimiza functiile, inclusiv, in cazul virusurilor, capacitatea lor de a infecta celulele vecine.

Etichete: blocare coronavirus, blocare sars-cov2, preventie coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: