S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

22/01/2021
S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-decis-relaxarea-unor-masuri-restrictive-in-capitala/

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anuntat vineri ca in cadrul Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) s-a decis ca incepand de luni sa fie relaxate mai multe masuri restrictive impuse in contextul pandemiei de COVID-19.
Astfel, restaurantele, barurile, cafenelele vor functiona in intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%.

“In Bucuresti astazi am inregistrat o rata de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutiva in care incidenta este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit sa convocam Comitatul Municipal pentru Situatii de Urgenta, sa analizam situatia si sa luam o hotarare. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot impotriva si patru abtineri s-a hotarat ca, incepand de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, sa fie relaxate mai multe masuri restrictive existente in vigoare la acest moment. Masurile de relaxare vizeaza domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor functiona in intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat Berbeceanu citat de Agerpres.

Tot vineri, Ministerul Sanatatii a anuntat ca alte doua cazuri cu tulpina SARS-CoV-2 in varianta B.1.1.7 descrisa in Marea Britanie, cu transmisibilitate crescuta, au fost secventiate la INBI „Matei Bals”. In acelasi context, Ministerul recomanda amanarea deciziilor de relaxare.

Etichete: restrictii pandemie, relaxare masuri, rata infectare coronavirus bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: