S-a creat un antibiotic care ar putea revolutiona medicina

30/10/2018

S-a creat un antibiotic care ar putea revolutiona medicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-creat-un-antibiotic-care-ar-putea-revolutiona-medicina/


Oamenii de stiinta au creat un antibiotic nou ce functioneaza ca un cal troian si care da speranta in lupa cu infectiile rezistente la antibiotice.

Antibioticul,realizat in Statele Unite ale Americii, se lipeste de fierul din organism, iar bacteriile il transporta dincolo de sistemul lor de aparare, direct in celulele lor.

Oamenii de stiinta au facut un studiu cu peste 445 de oameni implicati, care sufereau de infectii de rinichi sau de tract urinar. Rezultatele testelor clinice au fost mai mult decat promitatoare si au fost publicate in jurnalul Lancet Infectious Diseases.

Cercetatorii estimeaza ca noul antibiotic ar putea revolutiona industria medicala, mai ales ca una dintre problemele zilelor noastre este rezistenta pe care au dezvoltat-o anumite bacterii si infectii la antibiotice. Aceasta problema este atat de grava, incat autoritatile internationale din domeniul sanatatii publice atrag atentia ca pana in 2050 vor muri cate 10 milioane de oameni anual din cauza infectiilor cu bacterii rezistente la antibiotice.

Deocamdata, antibioticul realizat in America mai are nevoie de cateva teste pe esantione de pacienti mai mari, dar voci avizate spun deja ca acesta ar putea revolutiona medicina.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial