S-a cerut sanctionarea medicului implicat in cazul Ioan Gyuri Pascu

30/09/2016

S-a cerut sanctionarea medicului implicat in cazul Ioan Gyuri Pascu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-cerut-sanctionarea-medicului-implicat-in-cazul-ioan-gyuri-pascu/

STETOSCOP-NOU-2016Comisia de disciplina a SABIF a audiat medicul implicat in cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, a solicitat Comitetului Director sanctionarea lui si si-a declinat competenta in ceea ce priveste acuzatia de malpraxis.
Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, spune ca au fost identificate doua incalcari ale Regulamentului intern si fisa postului.

Mai exact, este vorba de obligatia de a folosi trusele din dotarea masinii in toate interventiile si cea care prevede obtinerea consimtamantului pacientului atat pentru tratamentul aplicat, cat si pentru refuzul de transport la spital.

”Comisia a solicitat inaintarea dosarului la Colegiul Medicilor Bucuresti. Comisia a identificat doua incalcari ale Regulamentului intern si Fisei postului, anume art. 33 din RI si art. 33 din Fisa postului. Art. 33 RI prevede obligatia de a folosi trusele din dotarea masinii la toate interventiile. Art. 33 Fisa postului prevede obligatia de a obtine consimtamantul pacientului atat pentru tratamentul aplicat, cat si pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are in fisa de interventie consimtamantul pacientului in ceea ce priveste refuzul de a fi transportat la spital, desi declara ca a propus acest lucru si a fost refuzat. Pentru aceste abateri, comisia a solicitat Comitetului Director al SABIF sanctionarea disciplinara a medicului, in conformitate cu prevederile Codului Muncii”, a precizat Alis Grasu, potrivit Agerpres.

Medicul a mai afirmat ca va fi organizata o sedinta de urgenta a Consiliului Director SABIF, in vederea stabilirii sanctiunii.
De asemenea, Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat cu privire la acest caz.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000