S-a cerut sanctionarea medicului implicat in cazul Ioan Gyuri Pascu

30/09/2016

S-a cerut sanctionarea medicului implicat in cazul Ioan Gyuri Pascu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-cerut-sanctionarea-medicului-implicat-in-cazul-ioan-gyuri-pascu/

STETOSCOP-NOU-2016Comisia de disciplina a SABIF a audiat medicul implicat in cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, a solicitat Comitetului Director sanctionarea lui si si-a declinat competenta in ceea ce priveste acuzatia de malpraxis.
Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, spune ca au fost identificate doua incalcari ale Regulamentului intern si fisa postului.

Mai exact, este vorba de obligatia de a folosi trusele din dotarea masinii in toate interventiile si cea care prevede obtinerea consimtamantului pacientului atat pentru tratamentul aplicat, cat si pentru refuzul de transport la spital.

”Comisia a solicitat inaintarea dosarului la Colegiul Medicilor Bucuresti. Comisia a identificat doua incalcari ale Regulamentului intern si Fisei postului, anume art. 33 din RI si art. 33 din Fisa postului. Art. 33 RI prevede obligatia de a folosi trusele din dotarea masinii la toate interventiile. Art. 33 Fisa postului prevede obligatia de a obtine consimtamantul pacientului atat pentru tratamentul aplicat, cat si pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are in fisa de interventie consimtamantul pacientului in ceea ce priveste refuzul de a fi transportat la spital, desi declara ca a propus acest lucru si a fost refuzat. Pentru aceste abateri, comisia a solicitat Comitetului Director al SABIF sanctionarea disciplinara a medicului, in conformitate cu prevederile Codului Muncii”, a precizat Alis Grasu, potrivit Agerpres.

Medicul a mai afirmat ca va fi organizata o sedinta de urgenta a Consiliului Director SABIF, in vederea stabilirii sanctiunii.
De asemenea, Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat cu privire la acest caz.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial