S-a aprobat infiintarea a 230 de centre de diagnostic si tratament pentru infarct si AVC

13/01/2022
S-a aprobat infiintarea a 230 de centre de diagnostic si tratament pentru infarct si AVC

S-a aprobat infiintarea a 230 de centre de diagnostic si tratament pentru infarct si AVC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-aprobat-infiintarea-a-230-de-centre-de-diagnostic-si-tratament-pentru-infarct-si-avc/

Hotararea de Guvern prin care se vor infiinta peste 230 de centre de diagnostic si tratament pentru infarct miocardic si accidente vascular cerebral (AVC) a fost aprobata de Executiv.

“Este momentul sa trecem de la analiza si planificare la activitate concreta. Astazi, in cadrul sedintei de Guvern am aprobat o Hotarare de Guvern prin care se vor infiinta Centrele de diagnostic si tratament la nivelul spitalelor pe intreg cuprinsul tarii. Avem si o cifra pe care domnul ministru al Sanatatii a estimat-o, peste 230. Toate aceste centre vor deveni functionale, speram cat mai repede si in functie de implicarea factorilor de raspundere ele sa fie cat mai eficiente posibil. Ne gasim in ansamblul de masuri care a fost gandit la nivelul Ministerului Sanatatii, astfel incat sa putem sa sporim capacitatea noastra de tratament in cazul infectiilor de COVID 19 si, totodata, sa desfasuram aceasta activitate prin care sa ne focalizam atentia pe tratarea pacientilor care sufera de alte probleme”, a declarat premierul Romaniei, Nicolae Ciuca.

Aceste centre de diagnostic si tratament pentru infarct miocardic si AVC ar urma sa se infiinteze initial la nivel regional, iar apoi la nivel national.

Etichete: infarct miocardic, AVC, diagnostic infarct, diagnostic AVC, tratare infarct, tratare AVC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: