Rusii testeaza un tratament antialcool cu putine efecte secundare

03/03/2015

Rusii testeaza un tratament antialcool cu putine efecte secundare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rusii-testeaza-un-tratament-antialcool-cu-putine-efecte-secundare/

alcoolCercetatorii rusi au testat in laborator un tratament antialcool, cu foarte putine efecte secundare. In curand va incepe si testarea pe oameni.

“Rezultatele inregistrate la testele pe animale au fost pozitive. Dorinta de a bea a scazut la 70 % dintre soarecii supusi tratamentului, care anterior fusesera adusi in stare de dependenta de alcool”, a declarat Viktor Filimonov, liderul care conduce studiului, citat de agentia spaniola EFE.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Politehnica din orasul rus Tomsk au descoperit din intamplare ca principiul activ al unui medicament folosit impotriva convulsiilor epilepticilor ar putea veni si in ajutorul persoanelor dependente de diferite droguri, printre care si alcoolul, care, la fel ca si epilepsia, afecteaza sistemul nervos central.

Acest medicament antialcool este realizat in colaborare cu Institutul de Cercetari pentru Sanatate Mentala al Academiei Ruse de Stiinte Medicale si se estimeaza ca in Rusia, cel putin, va fi foarte solicitat.

Revista britanica The Lancet a publicat recent un studiu care arata ca un sfert din barbatii rusi tara mor inainte de a implini 55 de ani. Una din cauzele decesului este consumul excesiv de alcool.

1 Comentarii

  1. MARA says:

    Este cumplit sa fii dependent dar la fel este de rau si sa ai pe cineva apropiat in aceasta situatie. Astept vesti bune!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului