Romanii nu au mers la medic anul trecut din cauza situatiei materiale (INS)

16/09/2015

Romanii nu au mers la medic anul trecut din cauza situatiei materiale (INS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-nu-au-mers-la-medic-anul-trecut-din-cauza-situatiei-materiale-ins/

poza consult medicConform Institutului National de Statistica (INS), sapte din zece persoane nu au consultat anul trecut un medic specialist din cauza situatiei materiale.

“Dintre categoriile sociale care ar fi avut nevoie de un consult de specialitate, dar nu l-au putut efectua, pensionarii se disting prin frecventa cea mai ridicata, 26,3% dintre ei confruntandu-se cu imposibilitatea de a participa la un consult medical, in ciuda problemelor de sanatate iminente varstei. Ponderi ridicate, de aproximativ 10%, ale celor care nu au ajuns, din diferite motive, la consultul unui medic specialist, provin din cadrul categoriilor de someri si a lucratorilor pe cont propriu (inclusiv patroni)”, scrie intr-un document publicat de INS.

Conform aceluiasi document, problema este resimtita mai intens in mediul rural.

La nivelul anului trecut, 70,9% din populatia de 16 ani si peste considera ca detine o stare de sanatate buna sau foarte buna, 20,4% este de parere ca starea de sanatate este satisfacatoare, iar 8,7% crede ca prezinta o stare de sanatate rea sau foarte rea.

Tot conform INS, cei mai multi romani care considera ca au o stare precara de sanatate sunt femei (61,5%).

Datele arata ca varstnicii peste 65 de ani reprezinta mai mult de jumatate din totalul populatiei cu stare de sanatate rea sau foarte rea (57%).

Citeste si “Trebuie sa nu uitam ca nivelul de vaccinare din Romania este din ce in ce mai scazut”

Citeste si Dezbatere: Platile informale in sistemul sanitar

Citeste si Atentionare de calatorie! Aria de raspandire a virusurilor poliomielitei s-a largit. OMS recomanda vaccinarea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: